De Belgische tak van de discountwinkel Big Bazar kampt momenteel met een financiële tegenvaller, met een betalingsachterstand van meer dan 100.000 euro, zoals gerapporteerd door diverse Belgische media. Een van de schuldeisers, een Nederlandse leverancier van slaapkamertextiel, heeft een openstaande rekening van 20.000 euro ingediend bij Invorderingsbedrijf Amsterdam. Naast deze vordering loopt er ook een rechtszaak van een recruitmentkantoor tegen het moederbedrijf Big Bazar Holding, waarbij het bedrijf beweert dat er ICT-personeel is ingehuurd voor een bedrag van ruim 80.000 euro dat nog niet is betaald.


Foto ter illustratie. © Svleusden | Dreamstime.com

Op dit moment heeft de Big Bazar-keten 10 winkels in België. Vorig jaar werd de Nederlandse tak van de discounter gesloten. De topman van Big Bazar, Heerke Kooistra, probeerde destijds een faillissement in Nederland te voorkomen door de Belgische winkels te koop aan te bieden, maar dit mocht niet baten.

Het incassobureau houdt er rekening mee dat in de komende weken mogelijk nog meer schuldeisers zich zullen melden in verband met Big Bazar.

Meer informatie:
Big Bazar België
www.big-bazar.store