Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Videospel The Sims inspireert interieurarchitecten

"Mensen lachen erom dat ik The Sims speel, maar het hielp me met het indelen van ruimtes"

Het videospel The Sims, dat in 2000 werd gecreëerd door de Amerikaanse ontwerper Will Wright, biedt spelers al meer dan twee decennia de mogelijkheid om hun architectonische en interieurontwerpfantasieën te uiten. Het spel heeft een blijvende invloed gehad op interieurontwerp, waardoor het een van de bestverkopende videogamefranchises aller tijden is.

Ook interieurstylist en redacteur Rory Robertson is fan van het spel. "Mensen lachen wanneer ik zeg dat ik The Sims speel, maar het was enorm belangrijk op het gebied van ruimtes indelen en vormde een essentieel onderdeel van hoe en waarom ik uiteindelijk in de interieurontwerpbranche terecht ben gekomen", aldus Robertson.



Het oorspronkelijke idee voor The Sims was een architectuurspel, maar het evolueerde naar een levenssimulatiespel waarbij spelers virtuele personages ('sims') creëren en hun huizen en levens opbouwen. Het spel heeft een sterke focus op architectuur en interieurontwerp behouden, en het biedt spelers toegankelijke tools om structuren te bouwen en te decoreren.

Het ontwikkelingsteam zorgt ervoor dat de architecturale en ontwerpmogelijkheden van het spel fris en eigentijds blijven door voortdurend inspiratie te halen uit de echte wereld en online bronnen. Meubels en apparaten in het spel worden regelmatig bijgewerkt om culturele en technologische vooruitgang in de echte wereld te weerspiegelen.

Bron: Dezeen

Publicatiedatum: