Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelzaak Stellar wacht op vergunning

Een voormalig autogaragepand in Almelo wordt nieuw leven ingeblazen door meubelzaak Stellar. De huurder, Mustafa Barles, staat echter voor een uitdaging omdat de gemeente geen vergunning verleent voor meubelverkoop en het gebruik van een kassasysteem, dat op deze locatie verboden is.

De belangrijkste reden van de gemeente is de zorg over parkeerdruk, met name door smalle straten en intensief gebruikte parkeerstroken. Buurtbewoners hebben bezwaren tegen laden en lossen met grote vrachtauto's in de omgeving.


Foto: @Stellar Wonen.

De gemeente beschouwt de locatie ook als ongeschikt voor een meubel- en beddenzaak, volgens de detailhandelsstructuurvisie. De omgeving rondom het pand heeft recentelijk een oppepper gekregen met nieuwe huizen en appartementen. Het bedrijfspand vormt anno 2024 echter een scheidslijn tussen nieuwe woningen en een rijtje onroerend goed met bedrijven, woningen en horeca.

Het perceel is eigendom van investeringsbedrijf Ciseli Beheer, maar omwonenden geven de voorkeur aan een woonbestemming in plaats van een winkel. De ondernemer hoopt op een oplossing en benadrukt dat de auto's niet met tien tegelijk zullen komen. Hij ziet zijn meubelzaak als een aanwinst voor Almelo en heeft al flink geïnvesteerd in het opknappen van het pand.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum: