Tuincentrum Van der Spek in Zevenhuizen ondergaat een metaformfose. Er wordt druk gebouwd. Het bedrijf groeit van 1500 naar een vloeroppervlakte van 10.000 m2. Ondanks de aanvankelijke zorgen van de lokale middenstand over verlies van gezelligheid en betaalbaarheid, verzekeren directeur Martien van der Spek en bedrijfsleider zoon Ton dat het tuincentrum zijn kenmerkende karakter zal behouden. Dat vertellen ze in een interview met het Algemeen Dagblad.


Ton van der Spek (zoon van directeur Martien van der Spek) tijdens de bouw in december. In februari moeten de nieuwe hallen geopend worden.

De uitbreiding omvat een huisjesconcept met verschillende thema's, inclusief een pannenkoekenhuis, speeltuin, dierenafdeling en tuinwinkel. De huidige geliefde prijsstelling van het tuincentrum zal behouden blijven door voordeliger inkoop dankzij de grotere omvang.

Duurzaamheid is ook een focus, met plannen om het meest duurzame tuincentrum van Nederland te worden, inclusief gasloosheid, zonnepanelen, circulair watersysteem en klimaatneutraal streven. De uitbreiding, ondanks enige juridische tegenstand, wordt gezien als een stap naar de toekomst voor het familiebedrijf, dat gastvrij en betaalbaar wil blijven.


Het pand dat in 1978 gebouwd werd.

Bron: AD

Meer informatie:
Van der Spek
Bredeweg 114
2761 KB Zevenhuizen (ZH)
0180 – 631 511
info@spekvoordeel.nl
www.spekvoordeel.nl