In september 2023, na meer dan zeven succesvolle jaren als CEO van Swiss Krono Group, heeft Martin Brettenthaler (53) besloten om een nieuwe professionele weg in te slaan. Op verzoek van de eigenaar bleef de activiteiten van de Groep leiden, zodat er een opvolger kon worden aangesteld. Per 1 februari 2024 zal Peter Wijnbergen (61) het management van de Groep overnemen door de rol van CEO op zich te nemen.

Peter Wijnbergen is sinds 2022 lid van de Raad van Bestuur bij de leverancier van houtproducten en kan terugkijken op een lange carrière in de houtindustrie, meest recentelijk als CEO van Norbord. Martin Brettenthaler zal de Groep nu op 31 januari 2024 verlaten op de beste voorwaarden met de eigenaar en de Raad van Bestuur van de Groep.Martin Brettenthaler: "Als sterk team hebben we de afgelopen zeven jaar veel bereikt bij de Swiss Krono Group. Ik wil onze medewerkers, mijn collega's van de Group Executive Board en de Raad van Bestuur bedanken voor de uitstekende en toegewijde samenwerking. In het bijzonder wil ik de eigenaresse van Swiss Krono, Ines Kaindl, bedanken voor haar vertrouwen en de mogelijkheid om haar familiebedrijf in deze periode te leiden."

Ines Kaindl: "We respecteren de wensen van onze huidige CEO Martin Brettenthaler, bedanken hem voor zijn aanzienlijke inzet en de succesvolle bedrijfsprestaties en wensen hem het allerbeste voor zijn professionele en persoonlijke toekomst."

De zoektocht naar een opvolger is gestart. Door de rol van CEO op zich te nemen, zal Peter Wijnbergen, lid van de Raad van Bestuur, de continuïteit in het management van Swiss Krono Group waarborgen en de verdere groei van de Groep stimuleren.

Peter Wijnbergen: "Ik ben verheugd om de mantel op me te nemen en naadloos de leiding van Swiss Krono Group te verzekeren. Daarbij kan ik rekenen op de volledige steun van de eigenaar en de Raad van Bestuur."

Meer informatie:
Swiss Krono
www.swisskrono.com