Gisteren, woensdag 24 januari, vertrok het eerste ATAG transport op biologisch HVO diesel naar DKG in Bergen op Zoom. DKG, het moederbedrijf van de keukenmerken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, nodigde ATAG uit om partner te worden in dit project om het transport te verduurzamen. "Een fantastische stap met een indrukwekkende voetafdruk: hierdoor besparen we samen op jaarbasis maar liefst 250 ton CO2", laat ATAG weten.Jan van Os (Manager Innovatie & Duurzaamheid) zwaaide Salesmanager Edwin Vierkant uit, die meereed op de vrachtwagen van transportpartner en buurbedrijf Melis Transport.
In Bergen op Zoom werd Edwin verwelkomd door de heer Jos Wennekes, manager strategische inkoop en lid van het DKG MVO team.

HVO is de meest duurzame dieselbrandstof van dit moment en wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliƫn en restafval. Hierdoor is HVO een volledig hernieuwbaar, fossielvrij en emissiearm alternatief voor traditionele diesel.

Omdat innoveren in het ATAG DNA zit, onderzoeken we ook andere duurzame transportoplossingen voor kortere afstanden, zoals elektrische vrachtwagens.Meer informatie:
ATAG
www.atag.nl