Ikea Retail (Ingka Group) opent een nieuw Customer Distribution Center (CDC) in Tianjin, net buiten Beijing, in China. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van ongeveer 46.240 vierkante meter, met een opslagcapaciteit van 25.000 kubieke meter, en zal meer dan 9.500 Ikea-producten huisvesten, waardoor er meer producten beschikbaar zijn voor klanten in de regio.

Het doel van het bedrijf is om dichter bij de noordelijke klanten van Beijing te komen, zowel fysiek met nieuwe klantontmoetingspunten als via online diensten, met handige bezorgopties. Het nieuwe CDC is ontworpen om extra capaciteit aan te kunnen en versterkt de toewijding van Ikea aan de regio.Duurzame distributiecentra
In lijn met de People and Planet Positive-strategie van Ikea en de duurzaamheidsdoelstellingen van China, werkt het nieuwe CDC aan de implementatie van veel duurzame functies. Dit omvat 100% lithiumbatterijheftrucks, een energiezuinig LED-verlichtingssysteem en een daksolarsysteem dat naar verwachting jaarlijks ongeveer 3312,94 ton CO2-uitstoot zal verminderen, wat gelijk staat aan het planten van 184.000 bomen per jaar. Bovendien beschikt het CDC over een regenwateropvangbassin dat resulteert in een jaarlijkse waterbesparing van ongeveer 2.000 ton, en als onderdeel van de wereldwijde verschuiving naar elektrische voertuigen, biedt het CDC ook 12 oplaadpunten voor elektrische vrachtwagens.

Innovatieve automatiseringsoplossingen
Het Customer Distribution Center zal verschillende automatiseringsoplossingen testen die gericht zijn op het verbeteren van operationele efficiëntie, orderpick-nauwkeurigheid en algehele kwaliteit. De introductie van Autonomous Mobile Robots (AMR's) in magazijnoperaties is een efficiënte transportoplossing om de noodzaak van handmatig orderpicken te verminderen en verbetert daardoor aanzienlijk de werkomstandigheden voor medewerkers. Ikea test ook een automatisch verpakkingssysteem in het Central Parcel Unit (CPU) in Shanghai. Dit heeft tot doel de verpakkingsefficiëntie te verbeteren en verder te besparen op verpakkingsmaterialen voor toekomstige zendingen, een belangrijke stap naar een meer milieuvriendelijke toekomst.

Het CDC maakt deel uit van een breder bedrijfsstreven en doelstellingen met betrekking tot verantwoorde automatisering. Met meer dan 40 verschillende autonome oplossingen maakt het bedrijf gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en robotica in zijn hele bedrijf, inclusief in winkels, fulfilment units en gedurende zijn klantensupportservices. Ikea heeft bewust miljarden dollars geïnvesteerd in meer dan 370 winkels wereldwijd in het afgelopen jaar om zijn winkels en units te moderniseren en te herpositioneren, met als doel meer inspiratie te bieden voor woninginrichting en tegelijkertijd snelle, betaalbare en duurzame zendingen te garanderen.

Meer informatie:
Ikea
www.ikea.nl