Prominent bestaat 25 jaar en viert dat met een nieuwe positionering en pay off: 'Alle aandacht voor jouw zitplezier'. Een thema dat aansluit bij het DNA van het merk, waar aandacht voor klanten al 25 jaar centraal staat. Met een nieuwe merkidentiteit en merkcampagne wordt die filosofie nu tot leven gebracht voor een jongere doelgroep. Creatief bureau N=5 is verantwoordelijk voor de ontwikkeling hiervan.Begonnen als droom
Prominent begon ooit met de droom van de gebroeders van Olst om heel Nederland te laten ontspannen in een stoel die bij hun leven past. Met als icoon de bekende sta-op stoel voor ouderen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider met meer dan 45 winkels. Na 25 jaar succes is het nu tijd voor een volgende stap. Zo is de afgelopen tijd de collectie flink uitgebreid en gemoderniseerd met eigentijdse stoelen en banken, naast het bestaande assortiment.

Geertjan van Olst, oprichter en eigenaar van Prominent: “Waar we ooit begonnen met relaxfauteuils met comfortfuncties, bedienen we vanaf nu de volledige markt met eigentijdse banken en stoelen. Doordat alle modellen zelf samen te stellen zijn, is er altijd een bank of stoel die past bij de persoonlijke belevingswereld en stijl van de klant. Ons nieuwe merk markeert dan ook een nieuw tijdperk voor Prominent, waarin we de aandacht voor onze klanten en hun zitplezier nog meer centraal stellen. Met een geheel nieuwe beeldtaal die aansluit bij het merk dat we nu zijn en voor wie we er zijn.”Een stoel is niet zo maar een stoel
Thijs Bontje, creatief directeur N=5: “ Een stoel is een stoel en een bank is een bank, zou je denken. Maar als je er wat langer over nadenkt is je stoel of bank een bijzondere plek. Het staat namelijk zo’n 20 jaar midden in je leven. Een plek waar je alle mooie, leuke en minder mooie momenten meemaakt met de mensen die je lief hebt. Zo’n plek verdient aandacht. En dat is precies de kern van Prominent. En dat gaat verder dan een kopje koffie.Dat gevoel vergroten we uit in het nieuwe merk concept.”

De merkcampagne wordt 360 graden uitgerold op tv, online, print, out of home, social, in-store maar ook in brand publishing met verdiepende content.Meer informatie:
Prominent
www.prominent.nu