Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vloerenwinkel beschadigd door explosie

In Amsterdam-Oost heeft vrijdagavond 19 januari een explosie plaatsgevonden bij een vloerenwinkel in de Javastraat. Het incident, waarbij een explosief voor de winkeldeur tot ontploffing kwam, resulteerde in schade aan de deur, maar er vielen gelukkig geen gewonden. De politie staat voor een raadsel, aangezien van de mogelijke dader(s) geen spoor te bekennen is.



Het voorval bij Alkan Floors, dat omstreeks 22.45 uur plaatsvond, is geen geïsoleerd incident in de regio. De Javastraat voegt zich bij een reeks eerdere explosies in verschillende delen van de stad, waaronder Transvaalbuurt, Czaar Peterstraat, Insulindeweg, Eef Kamerbeekstraat, Galjootstraat, Boeroestraat en het Piet Zwarthof. Deze alarmerende trend omvat ook plofkraken met zware explosieven, waarbij panden ernstig beschadigd raakten.

De aanleiding voor de explosie in de Javastraat blijft vooralsnog onbekend. De politie roept getuigen op om zich te melden en doet een specifieke oproep aan omwonenden met een videodeurbel of dashcam om eventuele bruikbare beelden te delen. De autoriteiten zijn druk bezig met het onderzoek naar deze reeks incidenten en streven ernaar de verantwoordelijken te identificeren.

Bron: De Brug

Publicatiedatum: