Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vloerenbedrijf lijdt in drie jaar een verlies 51 miljoen euro

Beaulieu pompt 42 miljoen euro in BerryAlloc

Beaulieu International Group (BIG), in handen van de familie De Clerck, heeft het kapitaal van haar dochteronderneming BerryAlloc verhoogd met 42 miljoen euro. Deze kapitaalinjectie volgt op het afschrijven van 25 miljoen euro aan overgedragen verlies. Na deze financiële transacties beschikt BerryAlloc, een producent van harde laminaatvloeren en parket, nu over een kapitaal van 76 miljoen euro.



Gedurende het boekjaar 2022 leed BerryAlloc een verlies van 25 miljoen euro, dat werd toegeschreven aan stijgende energie- en personeelskosten, gecombineerd met een daling van de verkoopcijfers. Over de afgelopen drie boekjaren tot 2022 bedroeg het cumulatieve verlies van het bedrijf 51 miljoen euro.

Moedermaatschappij BIG behaalde in 2022 een groepsomzet van 2,4 miljard euro, met een nettowinst van 120 miljoen euro. Vanwege de oorlog in Oekraïne zit 35,5 miljoen euro van BIG vast in Rusland, waar de groep aanzienlijke activiteiten heeft. Ondanks deze situatie heeft de familie De Clerck geen plannen om de Russische dochterondernemingen van de hand te doen en handelt Beaulieu in overeenstemming met de opgelegde sancties en wettelijke verplichtingen.

Bron: De Rijkste Belgen

Meer informatie:
Beaulieu International Group (BIG)
www.bintg.com

BerryAlloc
www.berryalloc.com

Publicatiedatum: