Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeddhabeeld valt op hoofd van klant; man eist schadevergoeding van Action

Boeddha staat voor geluk, maar als je zo'n beeld op je hoofd krijgt denk je daar toch anders over...

Een 64-jarige man uit Delft heeft Action voor de rechter gedaagd nadat hij in de winkel een Boeddhabeeld van 4,5 kilo op zijn hoofd kreeg, resulterend in ziekenhuisopname. De vrouw die het beeld liet vallen, verliet ongezien de winkel.



De man eist nu een schadevergoeding en stelt dat Action haar verantwoordelijkheid moet nemen, omdat de winkel gevaarlijk zou hebben gehandeld door zware voorwerpen op een hoog schap te plaatsen zonder adequate veiligheidsmaatregelen.

Action betwist de aansprakelijkheid en stelt dat het incident een ongelukkige samenloop van omstandigheden was. De kantonrechter oordeelde dat de winkel niet aansprakelijk is, en nu overweegt de man een bodemprocedure te starten. Letselschadeadvocaat Yusuf Ersoy merkt op dat de uitkomst van een bodemprocedure onzeker is, maar de man heeft de mogelijkheid om meer bewijs te leveren en uitgebreider naar de zaak te laten kijken.

Bron: Algemeen Dagblad

Publicatiedatum: