Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bao Living lanceert badkamer die gaat voor 100% circulariteit

Een duurzame badkamer, gemaakt van gerecycleerde of 100% recycleerbare materialen. Dat is het innovatieve concept dat Bao Living als nieuw component in zijn ingenieuze Slimme Aanpasbare Module (SAM) aanbiedt. Die bundelt keuken, badkamer en alle nutsvoorzieningen op één plek in de woning. Het Belgische bedrijf wil hiermee de woningbouw duurzamer en betaalbaarder maken.



Circulaire badkamer
De circulaire badkamer van Bao Living, dat als onderdeel gekozen kan worden van het innovatieve SAM-meubelsysteem, wordt uitsluitend gemaakt van materialen als hout, glas, metaal en porselein die mogelijk al gebruikt zijn geweest, en in elk geval in de toekomst opnieuw ingezet of gerecycleerd kunnen worden. Het slimme, lijmloze ontwerp van de badkamer zorgt voor een eenvoudige demontage zonder afbraak, waardoor recycleren of hergebruiken makkelijker kan.

Na demontage en inlevering van de gebruikte materialen krijgt de gebruiker de restwaarde terugbetaald. Dat maakt de circulaire badkamer ook één derde goedkoper dan de traditionele badkamer. Door hergebruik wordt er bovendien 63% minder CO2 uitgestoten.



Slimme modulaire meubelsystemen
Bao Living werd opgericht in 2018 en werkt samen met grote ontwikkelaars als Immobel, Urbicoon en ION. Het bedrijf ontwerpt slimme en duurzame modulaire meubelsystemen, waarin contactpunten en leidingen zijn geïntegreerd voor elektriciteit, water, verwarming, ventilatie en domotica. De keuken, slaap- en eetkamer-component van het meubelsysteem was al circulair. Nu heeft het bedrijf dus ook de badkamer, de technisch meest complexe ruimte in huis, lijmvrij en circulair gemaakt.“We zien de vraag naar circulaire badkamers en technieken flink toenemen”, zegt Benjamin Eysermans, co-founder en CEO van Bao Living. “Zo gaan we dit voorjaar alleen al meer dan 50 nieuwe SAM-units plaatsen, en zijn er nog een aantal bestellingen hangende.”

Circulair is de toekomst
De volledig circulaire badkamer is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere bouwsector. Die sector is verantwoordelijk voor het grootste deel van de milieuvervuiling. De Europese Unie heeft als doel om in 2050 een klimaatneutrale economie te hebben, ook de Federale en Vlaamse overheid zetten hierop in.Axel van der Donk, co-founder en CTO van Bao Living: “Circulair bouwen met materialen en producten die meermaals kunnen worden gebruikt, is de toekomst. Ze helpt het bouwafval drastisch te verminderen en de milieu-impact van de bouwsector te verlagen.”



Meer informatie:
Bao Living
Luchthavenlei 7B
2100 Antwerpen
+32 494 24 95 53
info@baoliving.com
www.baoliving.com

Publicatiedatum: