Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Crowdfunding gestart

Amsterdams Atelier van kunstenaar Giacomo Cardoni gaat in vlammen op

Vorige week donderdag (11 januari) brak er brand uit in het atelier van de 36-jarige kunstenaar Giacomo Cardoni in De Vliegtuin, een kunstenaarscollectief in Amsterdam-Noord. Cardoni, die op dat moment bij zijn zieke vader in Italiƫ was, kreeg via een video-oproep te zien hoe zijn levenswerk in vlammen opging. Zijn atelier, gevuld met tien jaar aan kunst, schetsboeken, materialen, en werk voor projecten in het buitenland en de Europese Unie, werd volledig verwoest.


Het afgebrande atelier van Giacomo Cardoni. Foto's: De Vliegtuin.

Ondanks de snelle reactie van de brandweer kon niets worden gered. Vrienden en medekunstenaars, verenigd in De Vliegtuin, startten een crowdfunding om Cardoni te helpen. Er is al meer dan 8000 euro opgehaald om hem te ondersteunen bij de wederopbouw van zijn kunstenaarsatelier. De kunstenaar voelt zich schuldig dat hij niet kon helpen vanwege zijn afwezigheid in Italiƫ. Hij is opgelucht dat het vuur niet is overgeslagen naar andere ateliers. Cardoni heeft nog geen concrete plannen voor de crowdfunding-opbrengst, maar hoopt positief te blijven ondanks de verwoesting van zijn levenswerk.



Bron: Het Parool

Publicatiedatum: