Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Containerrederijen misbruiken Rode Zee-crisis'

De huidige crisis in de Rode Zee wordt door diverse rederijen misbruikt om hogere tarieven te kunnen vragen. De opgelegde toeslagen zijn veelal buitenproportioneel hoog, benadrukt belangenvereniging Evofenedex. Dit werd eerder al geconstateerd binnen de interieurbranche.



Verladers uiten kritiek op de toeslagen die containerrederijen hebben geïntroduceerd vanwege de crisis in de Rode Zee veroorzaakt door de Houthi's. In een verklaring op maandag noemde de Nederlandse verladersorganisatie Evofenedex de toeslagen 'buitenproportioneel hoog'.

Evofenedex verklaarde dat ze samen met internationale organisaties werken aan een wetsvoorstel om de machtsverhoudingen tussen rederijen en verladers evenwichtiger te maken. Tegelijkertijd groeien de zorgen over mogelijke logistieke problemen als gevolg van de Rode Zee-crisis. Desondanks wordt over het algemeen aangenomen dat de verstoring van de handel niet zo ernstig zal zijn als tijdens de coronacrisis en de 'Ever Given-blokkade' van het Suezkanaal. Dat meldt Logistiek.nl.

Publicatiedatum: