Pinterest is onmisbaar geworden voor het verkennen van creatieve mogelijkheden voor architecten en ontwerpers. Het is de plek om werk te delen en je merk in een digitale wereld op te bouwen. Bovendien blijven professionals up-to-date dankzij Pinterest en kunnen ze inspelen op de nieuwste designontwikkelingen.

Caesarstone, ontwerper en fabrikant van hoogwaardige oppervlakken in kwarts, mineraal en porselein, deelt vier trends voor 2024 die je absoluut niet mag missen op dit platform.

1. Warm & natuurlijk
In 2024 omarmen we de keukentrend waarin warme kleuren en natuurlijke materialen de boventoon voeren. Ontwerpers kiezen voor een harmonie van aardetinten, zoals terracotta en zacht beige, om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. Natuurlijke materialen zoals hout en keramiek benadrukken duurzaamheid. Deze trend gaat verder dan enkel esthetiek; het weerspiegelt een groeiende waardering voor milieuvriendelijke ontwerpoplossingen.


Caesarstone 5310 Brillianza: Een mysterieus samenspel van kristallijne doorschijnendheid en dynamische ijzig witte aderen die oplossen in een koele grijze basis.

2. Retro revival
Het decoreren van een keuken met een eclectische mix van tweedehands vondsten, vintage apparaten en gedurfde kleuren zorgt voor een unieke ruimte. Minimalistisch design wordt aangevuld met een meer gedurfde en expressieve aanpak, waarbij creativiteit de vrije loop neemt. De keuken wordt als het ware een speels canvas waar persoonlijke stijl tot uiting komt, met onverwachte elementen die karakter geven aan de ruimte. Door gebruik te maken van tweedehands schatten en retro-apparaten, wordt het verleden verwelkomt en komt het opnieuw tot leven.


Caesarstone 501 Snowdrift: Een zuiver witte achtergrond met de imposante uitstraling van marmer, doorkruist met delicate goudbruine aderen die zweven over de mistige basis.

3. Metallic manie
In het nieuwe jaar schittert de keukenwereld met zilvertinten en chroom, waarbij metallics het nieuwe mainstream worden. Deze trend markeert een verschuiving van vertrouwde kleuren naar meer gewaagde en hardcore tinten. Van strakke keukenaccessoires tot sprankelende accenten, metallics voegen een vleugje glamour toe aan het ontwerp. Deze opvallende materialen maken niet alleen een esthetisch statement, maar ze zijn ook functioneel: het reflecterende licht vergroot namelijk een ruimte.


Caesarstone 303 Metallio Brown: Roodbruine en matglanzend rode tinten vermengen zich tot een ruw, ogenschijnlijk verhit effect, met een
authentieke verouderde textuur voor extra tastbaarheid, in een geslepen afwerking.


4. Cafeïne chic
De keukentrends bruisen van thuisbarista's, waar koffiehoekjes in huis de aandacht trekken. Van een sfeervolle esthetiek met een 'café krijtbord' tot verfijnde ‘koffiehoek decors', mensen willen op creatieve wijze hun passie voor koffie uitdrukken. Retro koffiemolens en kleurrijke kopjes transformeren de keuken in een koffieparadijs. Deze trend koestert niet alleen de kunst van het koffiezetten, maar ook de behoefte aan een stijlvolle en knusse koffiehoek thuis. Bereid je voor op een smaakvolle reis in de wereld van huiselijke koffiehoekjes in 2024.

Meer informatie:
Caesarstone
www.caesarstone.nl