Meubelfabrikant Thielemeyer, gevestigd in Delbrück (Duitsland) heeft onlangs het RAL-kwaliteitskeurmerk "Klimaatneutrale Meubelproductie" ontvangen van de Duitse Kwaliteitsvereniging voor Meubels (DGM). Het bedrijf uit het district Paderborn berekende zijn CO2-balans voor het jaar 2022 en verklaarde zichzelf op basis daarvan klimaatneutraal voor het basisjaar 2024.

Elk individu en bedrijf laat een koolstofvoetafdruk achter op de aarde. Deelnemers aan het Klimaatpact streven ernaar deze voetafdruk continu te verminderen of, als een "Klimaatneutrale Fabrikant", zelfs volledig te neutraliseren voor een kalenderjaar - net als Thielemeyer nu. Na een grondig onderzoek van alle klimaatgerelateerde processen, heeft de specialist in massief houten meubels al zijn onvermijdbare CO2-uitstoot gecompenseerd door te investeren in duurzame klimaatbeschermingsprojecten volgens de erkende "UN-CER"-norm van de Verenigde Naties.

Foto: Thielemeyer

'Het Klimaatpact voor de meubelindustrie streeft ernaar de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te minimaliseren en verantwoordelijkheid te nemen voor het 1,5-graden-doel,' legt DGM-directeur Jochen Winning uit. De Kwaliteitsvereniging lanceerde het Klimaatpact en de prijs "Klimaatneutrale Meubelfabrikant" in 2016. Begin 2022 werd hieruit het RAL-kwaliteitskeurmerk "Klimaatneutrale Meubelproductie" ontwikkeld.

'We zijn erg blij dat Thielemeyer nu actief bijdraagt aan het bereiken van het 1,5-graden-doel, en we kennen hen graag nog een RAL-kwaliteitskeurmerk toe naast hun eerdere onderscheidingen, de "Gouden M" voor meubelkwaliteit en "Getest op schadelijke stoffen in meubels" voor bewezen woonkwaliteit,' zegt Winning. Als eerste maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen, heeft de specialist in massief hout geïnvesteerd in nieuwe compressoren en zijn fotovoltaïsche systemen uitgebreid. Verdere klimaatbeschermingsmaatregelen zijn gepland om te volgen.

Meer informatie:
Deutsche Gütegemeinschaft Möbel
www.dgm-moebel.de