Een maand geleden meldde Wonen360 dat, na een vruchteloze zoektocht naar een overnemer, textielbedrijf McThree Carpets uit Waregem definitief sluit. Daardoor verloren 278 werknemers hun baan. Het management kondigde de intentie tot sluiting aan, nadat vorig jaar de zoektocht naar een overnemer geen resultaat opleverde. Vandaag, dinsdag 9 januari is duidelijk geworden dat de familie Vanwynsberghe nu ook het faillissement heeft aangevraagd.

Volgens de directie zijn alle opties bekeken, maar is een faillissement onafwendbaar. De vakbonden stellen daar vragen bij en voerden gistermiddag (maandag 8 januari) actie bij het textielbedrijf. Sociale onderhandelingen zijn inmiddels opgestart, maar de uitkomst belooft voor het personeel niet veel goeds.


McThree Carpets, bekend om zijn grote vestiging langs de E17, is een fabrikant van machinaal geweven tapijten en bedient het midden- tot laagsegment met klanten zoals Leen Bakker en doe-het-zelfzaken.

Mc Three Carpets, een textielonderneming gevestigd in Waregem, heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten stopzet en het faillissement heeft aangevraagd. De directie verklaarde dat er geen andere opties waren, waarbij 278 banen verloren gaan. De beslissing werd genomen vanwege toenemende concurrentie uit lageloonlanden, structurele overcapaciteit en prijsdruk op internationale markten. De coronapandemie leidde tot een tijdelijke vraagtoename, gevolgd door een sterke terugval in de vraag naar tapijtproducten. Sinds de Russische inval in Oekraïne zijn de energieprijzen en andere kosten sterk gestegen, wat leidde tot structurele marktproblemen voor Mc Three Carpets. Ondanks het zoeken naar een overnemer bleken er geen kandidaten te zijn, en de onderneming kon haar schulden niet meer voldoen, waardoor het faillissement de enige optie was. Mc Three Carpets was gespecialiseerd in machinaal geweven tapijten en bracht collecties op de markt in meer dan 70 landen.

Meer informatie:
McThree Carpets
www.mcthree.be