Terug van weggeweest: Fedustria is opnieuw aanwezig op Heimtextil met een groepsstand, in hal 5.1. "We zijn lange tijd niet als groepsstand aanwezig geweest op Heimtexil. Maar nu keren we met veel verwachting met een groepsdelegatie terug naar Heimtextil", vertelt Daphne Renier, productmanager Textiel bij Fedustria.

Ze vervolgt: "Uiteraard hadden onze Belgische textielfabrikanten van interieurtextiel al lang een stand op de beurs. Maar in 2024 zijn we voor het eerst aanwezig met een mooie groepsstand voor de sector tapijten. En dat is een beslissing die er kwam op aandringen van onze fabrikanten zelf."Overstap van Domotex naar Heimtextil
Al jaren is Fedustria aanwezig op de Domotex beurs in Hannover. Vorig jaar, de eerste maal post corona, had Fedustria vier deelnemers, naast enkele namen die een aparte stand boekten, zoals Ragolle, McTree en Balta. "Na de beurs was er een gematigde tevredenheid. Toen het bericht kwam dat Heimtextil een nieuwe productgroep, namelijk tapijt introduceerde veranderde alles. De firma’s Ragolle en Verbatex boekten een stand in Frankfurt. Daarom zou de aantrekkingskracht van Domotex verminderen. En dus was de keuze om deel te nemen aan Heimtextil snel gemaakt", licht Daphne toe. De producenten van laminaat parket en hout, blijven wel in Domotex.

Groepsstand
Op de groepsstand zijn vier deelnemers aanwezig: Mercuryflooring (5.1 A80), Meubinex (5.1 A61), Vanhoutte Carpets (5.1 A70) en Broucks (5.1 A01). Verder staan er nog individuele Belgische tapijtfabrikanten verspreid over hal 5.1. De andere Belgische deelnemers in de sector interieurtextiel staan verspreid over de andere hallen. Daphne voegt toe: "Omdat ook in deze sector een grote tevredenheid heerst, denken we erover om volgende jaren hier een extra groepsstand te voorzien. Op die manier wordt Heimtextil van jaar tot jaar interessanter."

Meer informatie:
Fedustria
www.fedustria.be

Heimtextil
www.heimtextil.messefrankfurt.com