Wat voor jaar gaat dit worden? Veel interieurbeurzen staan op de planning maar het rommelt ook in de interieurbranche. Veel interieurbedrijven vallen om en de nieuwbouwhuizenmarkt staat zo goed als stil. Bij De Interieur Club willen ze je volop inspireren om te groeien met je interieurbedrijf. Hun Business Club gaat beginnen, netwerkborrels staan op de planning en hebben mooie verhalen in de podcast.

Het derde seizoen van De Interieur Club Podcast is vol aan de gang. Dit zijn de onderwerpen en gasten in de eerste maand van 2024.Vorige week maandag 1 januari: Vooruitblik op 2024
In de eerste aflevering van het jaar gaven de gasten een vooruitblik op 2024. Wat verwachten onze gasten van 2024? Te gast waren trendforecaster Jan Agelink, de hoofdredacteur a.i. van Residence Carlein Kieboom en interieurstylist Eva van de Ven.

In aflevering 108 bespreken zij met Mark Timo de ontwikkelingen in de interieurbranche. In 2023 is AI (kunstmatige intelligentie) heel hard opgekomen. Hoe gaat AI verder ontwikkelen en welke invloed heeft het op het interieurvak? Welke trends komen eraan in 2024? Waar kijken de gasten naar uit? Wat vinden zij van de kleur van het jaar? Hoe kijken zij naar trends in het algemeen? Welke ruimte gaat belangrijker worden in een huis? Kortom alles wat jij moet weten om als interieurprofessional goed voorbereid te zijn op 2024.

Maandag 8 januari: Interieurprofessional 2023 Rick Tegelaar
Rick Tegelaar won in 2023 bij De Interieur Club Awards de award voor interieurprofessional van het jaar. In deze podcast leer je Rick beter kennen. Wat is zijn weg geweest tot nu toe? Wat waren sleutelmomenten in zijn interieurcarrière? Wat waren zijn hoogtepunten en leermomenten tot nu toe?

De Arnhemse ontwerper Rick Tegelaar brengt industrie en interieur samen. Rick Tegelaar studeerde in 2011 cum laude af aan de productdesign afdeling van ArtEZ Arnhem. Sindsdien werkt hij zelfstandig vanuit zijn atelier en werkplaats in Arnhem. Gefascineerd door machines, toegewijd aan productontwerp en met een scherp oog voor esthetiek, is Rick in staat om verbluffende innovaties om te zetten in een commerciële realiteit.

Maandag 15 januari: Het leven van een sales manager in de interieurbranche
Hoe leuk is het om een kijkje achter de schermen te krijgen bij een sales manager in de interieurbranche? Liselot van Dam en Robert Jansen van interieurbedrijf 2tec2 zijn te gast. Wat doet een sales manager? Wat maken zij allemaal mee als ze - on the road - zijn door het land, bij klanten komen, interieurprofessionals bezoeken, bij events en interieurbeurzen?

In deze podcastaflevering maak je kennis met Liselot van Dam en Robert Jansen van 2tec2, het nieuwe spraakmakende duo van de interieurbranche!

Maandag 22 januari: The Road to Masterly Milaan 2024 (deel 1)
De komende drie maanden heeft The Interieur Club een speciale podcastserie: The Road to Masterly Milaan 2024. Milaan Design Week komt er in april weer aan. Het jaarlijkse event die je als interieurprofessionals niet mag missen. Curator en oprichter van Masterly Milaan Nicole Uniquole is te gast met een deelnemer van Masterly - The Dutch in Milano. Ook dit jaar weer het Nederlandse paviljoen in het paleis naast de Duomo. In deze 3-delige podcastserie vertellen de gasten het verhaal van het jaarlijkse designfeestje midden in Milaan.

Maandag 29 januari: Interieurproduct 2023 No Waste Chair van Kees Dekkers
In de laatste podcast van janauri heeft De Interieur Club ook een awards winnaar te gast. Kees Dekkers won bij De Interieur Awards 2023 de award voor interieurproduct van het jaar voor zijn No Waste Chair. De duurzame stoel was zijn afstudeerproject bij het Hout- en Meubileringscollege en kreeg direct veel aandacht. De stoel gevuld met afval was te zien op Milaan Design Week en werd zelfs gekocht door Koningin Maxima. In deze podcast leren wij Kees beter kennen.

Het uiteindelijke doel van de No Waste Chair is om gedragsverandering en een mooiere wereld te creëren. "Aan de No Waste Chair heb ik zo'n 7 a 8 maanden gewerkt. Voor de stoel heb ik veel tijd gestoken in het onderzoek, ik wilde iets doen met het recyclen van materialen. Ik vond dit een interessant proces. Ik dacht; hoe kan ik nou echt het verschil maken", zei Kees eerder.

Meer informatie:
De Interieur Club
www.deinterieurclub.com