Met de ingang van 2024 is Pilat&Pilat Produkties, naast de Famylje Collectie, ook de SlowWood collectie gaan voeren. Christien Starkenburg, oprichter van SlowWood en Gjalt en Annelies Pilat, eigenaren van Pilat&Pilat geven aan verheugd te zijn over dit besluit.Christien Starkenburg: “Alles wat bij het runnen van een merk komt kijken vereist tijd, continuïteit en inspanning. Ik ben ontwerper en wil graag creëren, daar ligt mijn kracht. Voor SlowWood was ik dan ook op zoek naar een partij die SlowWood verder kon uitbouwen."

Sinds enkele jaren worden de SlowWood meubelen gemaakt door Lockwood, het meubelproductiebedrijf van Pilat&Pilat. De overdracht aan Pilat&Pilat voelt dan ook als een logische stap voor hen. Door de overdracht aan Pilat&Pilat wordt SlowWood onderdeel van de grote Pilat familie.. Christien Starkenburg blijft betrokken bij de art-directie en ontwikkeling van SlowWood en Pilat&Pilat neemt SlowWood op in haar jarenlange ervaring en kennis in de meubelbranche.Christien geeft aan: “Wij waarderen elkaar en elkaars kwaliteiten. Wij zijn allebei nuchtere Friezen en delen dezelfde waarden. We zijn makers, doeners en delen een grote liefde voor hout en vakmanschap.”

Annelies Pilat: “We denken dat we met beide collecties diverse klantgroepen mooie en eerlijke producten kunnen aanbieden. Ondanks dat de collecties elk hun eigen signatuur en handschrift hebben, zitten er ook de nodige overeenkomsten in. Beide werken met massief hout en de ontwerpen kenmerken zich door eenvoud en archetypische vormen, eerlijk handwerk gemaakt door vakmensen, het zijn producten die een leven lang meegaan.Meer informatie:
Pilat&Pilat Produkties
Tsjerkebuorren 40
9286 GC Twijzel
www.pilat.nl