Jasper heeft voornemens om een eigen meubelmerk te starten en hij heeft hier al veel ideeën voor, maar helaas (nog) geen enkele ervaring in deze branche. "Het plan is om meubels te ontwerpen, te laten produceren en vervolgens in gevestigde meubelwinkels te laten verkopen", deelt hij op het ondernemersplatform Higher Level.


Foto ter illustratie.

Nu loopt hij tegen bepaalde zaken aan, waar hij graag hulp bij wil hebben. "Ik verschillende berichten over de verkoopcommissie voor de meubelwinkel en ik hoop hier een duidelijker antwoord op te krijgen van iemand die goed bekend is in de branche.

Stel dat ik een eettafel voor €2000 consumentenprijs (dus inclusief BTW) wil aanbieden. Welk bedrag maakt de winkel dan over aan mij? Oftewel; voor welk bedrag koopt die winkel de tafel van mij; om hem dan dus voor €2000 aan de klant aan te bieden?" Ook vraagt hij zich af of de winkel de tafel gratis krijgt als hij in de showroom geplaatst wordt.

"Zoals je ziet ben ik nog volkomen nieuw in deze wereld en ik zal dus erg dankbaar zijn voor antwoorden van mensen met ervaring die mij verder helpen", besluit Jasper.

Wie helpt Jasper om zijn plannen om te zetten tot werkelijkheid? Reageer op zijn vragen via deze link.