Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Krasvaste vloeren: gegronde claim of marketingtruc?

In de wereld van vloeren zien we vaak de term ‘krasvast’ voorbijkomen. Maar wat betekent dit nu echt? Is het een gegronde claim of meer een marketingtruc? Benno Broen, onafhankelijk deskundige in vloeren, ontrafelt deze vraag.



Wat zijn krasvaste vloeren?
"Krasvastheid verwijst technisch gezien naar de weerstand van een vloer tegen krassen. Dit kan bereikt worden door het gebruik van sterke materialen of door speciale afwerkingen. Het idee is dat deze vloeren beter bestand zijn tegen dagelijks gebruik en minder snel tekenen van slijtage vertonen."

Bestaat echte krasvastheid?
"Hier moeten we wel erg realistisch zijn. Geen enkele vloer is volledig immuun voor krassen. Zelfs de sterkste materialen kunnen beschadigd raken onder bepaalde omstandigheden. Het gaat dus meer om een relatieve term. Een krasvaste vloer is bestendiger tegen krassen dan andere vloertypes, maar niet onkwetsbaar", aldus Benno.

Lees hier de volledige blog.

Publicatiedatum: