Zoals eerder gemeld neemt Condor Group 100% van de aandelen van branche- en streekgenoot Betap over. "Met het samengaan kan beter en succesvoller worden ingespeeld op de verwachtingen en behoeften van de klanten en de dynamiek in de markt. Daarnaast zullen de integratie van ervaren werknemers en innovaties van Betap het portfolio van Condor Group verder versterken", laat een woordvoerder weten.

Betap is een bedrijf op het gebied van textiele vloerbedekkingen. Het ruim honderd jaar geleden opgerichte bedrijf uit Genemuiden ontwerpt, ontwikkelt en produceert, evenals Condor Group, textiele producten voor verschillende marktsegmenten, waaronder residentieel- en contracttapijt, kunstgras en de automobielindustrie. Er werken ruim 300 mensen.Jan Hoekman, CEO van Condor Group, verklaart: "Met deze concentratie kunnen wij nog beter inspelen op wat de markt vraagt. Ook zijn er veel schaalvoordelen te behalen. De twee bedrijven passen goed bij elkaar qua producten en markten. We zijn gevestigd in dezelfde streek en delen dezelfde waarden en normen. Dit geldt ook voor de bedrijfscultuur."

John Jaakke, CEO van Betap, voegt toe: "Dit is een goede stap voor Betap. We zijn een prachtig bedrijf maar zien ook wat er op ons afkomt. Samen met Condor Group zijn wij veel beter in staat te investeren en te innoveren. Wij blijven zelfstandig opereren en dat is alleen maar goed voor de klant."

Vanwege haar wereldwijde bekendheid binnen de sector blijft de naam en het merk Betap behouden. Dit betekent dat Betap binnen het grootste segment kamerbreed tapijt met een eigen collectie zelfstandig de markt zal blijven bedienen. Hetzelfde geldt voor het merk BLOQ dat zich met tapijttegels richt op de contractmarkt.

Meer informatie:
Condor Group
www.condor-group.eu

Betap
www.betap.com