Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeenteraad voelt zich buitenspel gezet bij vestigen van voorkeursrecht op meubelzaak

Burgemeester en wethouders van Dordrecht willen het terrein van de Meubeloutlet aan de Troelstraweg kopen voor woningbouw en hebben daarvoor het voorkeursrecht gevestigd. Eerder berichtte Wonen360 al dat de eigenaar van de Meubeloutlet, die al meer dan 25 jaar op die locatie gevestigd is, wil stoppen met zijn bedrijf en overweegt de bouw van woningen.


Het pand van Meubeloutlet in Dordrecht. Foto: Google Street View.

Nu voelt de gemeenteraad van Dordrecht zich buitenspel gezet bij de vestiging van het voorkeursrecht op een meubelzaak aan de Troelstraweg. Het college van burgemeester en wethouders stuurde de eigenaar een brief over het voorkeursrecht zonder bezwaar van de eigenaar op te nemen in het raadsvoorstel. De raad moest het voorstel binnen drie maanden bekrachtigen, maar door volgeplande vergaderingen was fatsoenlijke discussie niet mogelijk.

Het raadslid Pieter Groenewege drong aan op meer overleg voordat beslissingen worden genomen. De wethouder erkende het gebrek aan informatie en beloofde actiever te informeren bij toekomstige besluiten. De gemeente wil woningen op de betreffende locatie, maar er is kritiek op het gebrek aan onderbouwing voor deze keuze.

Bron: Algemeen Dagblad

Publicatiedatum: