Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Prijsstijging zeecontainers zal omkeren door overcapaciteit'

Containerprijzen, gestegen als gevolg van aanvallen op de scheepvaart in de Rode Zee, zullen naar verwachting over drie tot negen maanden weer dalen tot het niveau van begin december. Dat stelt Christian Roeloffs, CEO van Container xChange.De aanvallen dwongen grote rederijen, waaronder Maersk, om routes te wijzigen en de reistijd te verlengen. BP heeft de doorvoer via de Rode Zee onderbroken. Ondanks een geschatte toevoeging van 10-12 dagen aan transittijd door omleidingen, zal de overcapaciteit op de containermarkt naar verwachting de prijzen stabiliseren.

Roeloffs voorziet dat een door de VS geleide operatie de handel in de Rode Zee zal beveiligen, en samen met de overcapaciteit de containerprijzen op het niveau van vóór de aanval zal houden. Hij benadrukt dat het opslokken van 5% van de wereldwijde containercapaciteit geen langdurige impact zal hebben op de prijzen.

Bron: Marketscreener

Publicatiedatum: