Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LABEL51 heeft grootse plannen: ''Vanaf volgend jaar herkent niemand ons nog terug''

2023 was een bewogen jaar. Met meubelgroothandel LABEL51 uit Tiel blikken we terug op de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden en welke plannen het bedrijf heeft voor de toekomst.

Terugblik op het afgelopen jaar
Private Label
''We zijn begonnen met een vliegende start op Maison & Objet in Parijs, waar wij voor het eerst een beurs hebben gedraaid die volledig gericht was op onze Private Label collectie. Deze wordt een steeds belangrijker onderdeel van LABEL51. Inkoopgroepen, online retailers, winkelketens, grote zelfstandige winkels, groothandelaren en interieurmerken weten ons inmiddels goed te vinden.

Er zijn nog steeds veel ondernemers die denken met een retourticket Shanghai en een bezoek aan de China International Furniture Fair hun inkoop op orde te krijgen. Dat is echter een utopie. Je raakt verstrikt in een web van tussenhandelaren, onbetrouwbare fabrieken (die grote delen van hun productie uitbesteden) en trading companies. De QC en arbeidsomstandigheden zijn bijvoorbeeld op deze manier niet te waarborgen.

LABEL51 heeft een vast team in China met jarenlange ervaring. De exclusieve samenwerkingen die LABEL51 heeft, zorgen voor kwaliteits- en prijsvoordelen voor onze partners. Als je echt je eigen productie wil opzetten, dan zal je moeten investeren in fabrieken en garanties moeten afgeven voor eigen productielijnen.

Pur sang productielocaties zijn niet te vinden op een beurs. Hiervoor heb je een Chinees kantoor nodig die continue alle productielocaties met USP’s in kaart brengt.

Ook met een FSC certificaat kom je vandaag de dag niet meer weg, indien je uit India importeert. Dit voldoet niet meer aan de wet- en regelgeving.

De Purchase Manager van LABEL51 is ruim een maand in India geweest voor strenge controles op de supply chain. Al het voorwerk voor deze reis, heeft meer dan een jaar in beslag genomen. LABEL51 voldoet aan alle EUTR wetgeving en wij zijn 100% zeker dat al onze houten meubels worden geproduceerd conform de Europese Houtvorderingswet (EUTR). Bovendien is LABEL51 één van de eerste meubelimporteurs in Nederland die dit geheel op orde heeft. Het is een heel complex verhaal, waar veel bij komt kijken. ‘’Des te trotser zijn we, dat wij het allemaal netjes op orde hebben’’, aldus Edwin den Ouden.

LABEL51
''In september hebben we tijdens de B2B Interior Days een compleet nieuwe collectie gelanceerd. We zijn een compleet nieuwe weg ingeslagen met de collecties die we dit jaar hebben gepresenteerd’’, vertelt Edwin.

Absolute hoogtepunten
‘’Voor ons waren de B2B Interior Days absolute hoogtepunten. Deze dagen waren echt een enorm succes. We hebben veel nieuwe collecties gepresenteerd, waar we alleen maar positieve reacties op hebben mogen ontvangen. Zo hebben we nieuwe, eikenhouten meubelseries gelanceerd, die we direct na de huisshow wegens het grote succes, nog extra hebben uitgebreid. Daarnaast hebben we een nieuwe vloerkleden collectie toegevoegd die geweldig aanslaat en hebben we weer veel nieuwe stoffen op onze nieuwe stoelen en banken mogen introduceren. Het geeft ons zoveel energie om deze ontwikkelingen in een korte tijd mee te maken.

Ook zijn we ontzettend trots op de Private Label collectie die we hebben uitgebreid. De goedkoopste, eenvoudige, maar commerciële modellen voor wie graag wil stunten zijn toegevoegd aan de showroom. Ook de luxe stoelen vervaardigd uit eikenhout voor de echte design liefhebbers, behoren tot de collectie.

Buiten deze ontwikkelingen om, mogen ook 4 collega’s binnenkort een kindje verwachten. Dat is natuurlijk heel bijzonder en mag niet ontbreken in ons lijstje van hoogtepunten!’’

Uitdagingen van het afgelopen jaar
‘’Tijdens de Corona periode zijn we verwend en zagen we, net als iedere andere ondernemer in onze branche, de verkopen enorm toenemen. Dit jaar is die groei helaas voor het eerst weer gestabiliseerd. Dit is natuurlijk een teleurstelling, maar we zetten onze schouders eronder en zijn blij om te zien dat er zo positief gereageerd wordt op de nieuwe collecties. Dat geeft ons het vertrouwen om volgend jaar wel een flinke groei te realiseren!’’

Verwachtingen van komend jaar
‘’We hebben afgelopen jaar enorm geïnvesteerd in nieuwe collecties. Een groot deel van deze collecties zal begin 2024, tijdens onze B2B Interior Days, gepresenteerd worden.

Wij zijn ervan overtuigd dat we Europa gaan veroveren met onze enorme collectie zitmeubelen! Wij staan bekend in de markt om onze kwalitatieve eetkamerstoelen. In januari presenteren wij 25 nieuwe bankstellen. Hier is de afgelopen 12 maanden heel veel energie in gestoken. De kwaliteit, maar ook de verkoopprijzen, zijn ongekend.

We breiden enorm uit in onze collectie fauteuils (o.a. manueel, push-back en elektrisch) en komen met een nieuwe stoelencollectie. Ook krijgen we veel stapelstoelen in het assortiment, met vernieuwende designs. Alles volledig gepatenteerd, dus exclusief bij ons te verkrijgen. Met deze collecties gaan we echt een verschil maken. Vanaf volgend jaar herkent niemand ons nog terug!’’

Agenda 2024
‘’Begin 2024 staat er weer een huisshow bij ons op de planning, maar meer info hierover volgt later. Het was leuk om te horen dat er naar aanleiding van de laatste huisshow veel over ons gepraat wordt in de markt. Ondertussen zijn we achter de schermen alweer druk bezig om dit te overtreffen, zodat het voor iedereen de moeite waard blijft om begin volgend jaar weer een bezoek te brengen aan de nieuwe editie van onze B2B Interior Days. We blijven onze klanten verrassen en laten ze kennis maken met de meest unieke en betaalbare designs.

Afgelopen jaar lijkt misschien een relatief rustig jaar voor ons, maar dat is stilte voor de storm. Vanaf 2024 kan echt niemand meer om ons heen! Wat er precies gaat veranderen, houden we nog even geheim.

Tot slot willen we iedereen namens de LABEL51 family fijne Feestdagen toewensen! Op naar een succesvol 2024!’’

Meer informatie:
LABEL51
info@label51.com
www.label51.com