Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Failliete Hubo-vestiging maakt doorstart onder nieuwe eigenaar

"Bang voor gigant Hornbach? Nee hoor"

Anderhalf jaar na de opening van Hornbach in Enschede werd de nabijgelegen Hubo-bouwmarkt failliet verklaard. De Hubo wijt het faillissement aan de concurrentie van Hornbach, die in maart 2022 opende. De nieuwe eigenaar Bas Hulsink en financier Paul van der Meché willen hier niks van weten. "Bang voor gigant Hornbach? Nee hoor, met een kleinere winkel en aanpassing van het concept moet het lukken", zeggen ze in een interview met Tubantia. De failliete Hubo-vestiging aan de Buurserstraat maakt een doorstart onder een nieuwe eigenaar.

Bas Hulsink, de nieuwe eigenaar van Hubo Enschede.

Eerder liet curator Carl Luttikhuis weten dat er veel overnamekandidaten waren. Bas en Paul hebben uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Na de uitspraak van het faillissement werd bekend dat de schuldlasten zo'n 9,5 ton bedragen, maar de verkoop van producten zoals raamdecoratie blijft goed lopen. De belangrijkste schuldeisers waren de belastingdienst, de Rabobank en de eigen Hubo-organisatie, waarvan de winkelvoorraad werd betrokken. Hulsink begint nu met een blanco staat en hernieuwde energie aan de uitdaging in Enschede.

De winkel zal de komende tijd een transformatie ondergaan. Zo wordt de winkel verkleind van 3.000 naar 1.300 vierkante meter.

Meer informatie:
Hubo Enschede
Buurserstraat 244
7544 RG Enschede
www.hubo.nl

Publicatiedatum: