Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
En andere weetjes uit het Funda Jaaroverzicht

Dit was het duurste huis op funda in 2023

Ook funda publiceert aan het einde van het jaar een overzicht met opvallende gegevens. Niet alleen met het duurste, maar ook het meest bekeken huis en de woning met de meeste bezichtigingsaanvragen. En omdat de website van funda maar liefst 720 miljoen keer is bezocht in 2023, krijgen we ook een goed beeld van het zoekgedrag van woningzoekend Nederland. En daar zitten wat opvallende dingen bij.

Het duurste huis van 2023 betreft een gigantische woning aan de oever van de Vinkeveense Plassen. Voor een luttele 19 miljoen euro krijg je onder andere een ‘James Bond style villa’ met 1100 m2 woonoppervlakte, een 40 meter lang privéstrand met beachhouse, bijna 10.000 m2 eigen grond, een binnen- en buitenbad en een privé-nachtclub. Ook het meest bekeken huis, een villa van 1.9 miljoen in het Drentse Nieuw-Buinen, heeft een groot aantal voorzieningen. Aandachtstrekkers zijn onder andere het infinity zwembad in de woonkamer en het hamam bubbelbad.


Het meest bekeken huis op funda in 2023.

Verlekkeren aan villa’s
"Het is natuurlijk niet verrassend dat we massaal kijken naar miljoenenvilla’s en unieke interieurs", stelt Joost Dop, CEO van funda. "Maar de populariteit van dit soort huizen is geen weerspiegeling van het soort huizen waarnaar woningzoekend Nederland daadwerkelijk op zoek is." Uit het Funda Jaaroverzicht blijkt namelijk dat veel serieuze woningzoekers op zoek zijn naar huizen tot in de prijscategorie tot 400.000 euro, met een oppervlakte van maximaal 100 m2.

Anderhalve ton goedkoper
Dat veel woningzoekers dezelfde wensen hebben voor hun nieuwe huis, blijkt uit het huis met de meeste bezichtigingsaanvragen. Het gaat om een eengezinswoning uit 2013 van 94 m2, met een vraagprijs van 450.000 euro, energielabel A en een tuin. De woning staat in De Kwakel, een dorp tussen Utrecht, Amsterdam en Den Haag in. Volgens het Funda Jaaroverzicht staan deze steden in de top 5 van plekken waar een woning wordt gezocht. Opvallend daarbij is dat de provincie Groningen ook in trek lijkt bij funda-bezoekers. Daar werden huizen gemiddeld gezien het vaakst bekeken, gevolgd door Utrecht en Drenthe.


Het duurste huis op funda in 2023.

Jouw kans op succes vergroten
Voor een woning met een prijs tot 400.000, een oppervlakte van maximaal 100 m2 en een groen energielabel, staan mensen nog steeds in de rij. Om de zoektocht te laten slagen kan een makelaar een belangrijke rol spelen. Niet alleen in het bepalen van het juiste bod, maar ook in het vinden van een passende woning. "Makelaars kennen de lokale huizenmarkt erg goed", vertelt Chris van Zantwijk, makelaar in Uithoorn "Wij weten of een woningzoeker op korte termijn kan kopen, of dat er eventueel concessies gedaan moeten worden om de kans op een huis te vergroten. Zo zien we dat mensen graag een huis kopen met een groen energielabel, maar dat deze huizen niet altijd binnen het budget vallen. Dan kunnen we kijken naar wat de mogelijkheden en verduurzamingskosten van een soortgelijke woning met een lager energielabel kunnen zijn."

Verwachtingsmanagement
Funda communiceert de inzichten uit het Jaaroverzicht met platformgebruikers zelf. Aan de hand van de data, die deels landelijk en deels individueel is, kan de woningzoeker een beter beeld vormen van de kansen op de woningmarkt. Met de juiste verwachtingen komt iemand tijdens het zoeken naar een koophuis niet voor (grote) verrassingen te staan. Bovendien stellen de juiste verwachtingen de woningzoeker in staat om eventuele concessies te doen, om toch met advies van een deskundige makelaar dat ene huis te vinden dat bij hen past.

Meer informatie:
Funda
www.funda.nl

Publicatiedatum: