Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelwinkelketen Habitat staat op omvallen

Meubelwinkelketen Habitat gaat vandaag, 20 december, het faillissement aanvragen. Dat leidt tot de sluiting van 25 winkels in Frankrijk en het verlies van 550 banen. Dat meldt dagblad Le Monde.

De aankondiging komt nadat het bedrijf op 30 november onder gerechtelijke bescherming werd geplaatst in een poging om de financiële problemen aan te pakken. De eigenaar van het bedrijf, Thierry Le Guénic, heeft echter uiteindelijk gekozen om deze woensdag faillissement aan te vragen bij de Handelsrechtbank van Bobigny (een voorstad van Parijs).

Le Guénic had Habitat eerder in 2020 overgenomen voor het symbolische bedrag van 1 euro. De zakenman worstelt ook met de crisis van een ander bedrijf dat hij bezit, het in Londen gevestigde kleding- en modeaccessoiremerk Burton, gevestigd in Parijs. Dit bedrijf staat ook onder gerechtelijke bescherming, onder toezicht van de Handelsrechtbank van Parijs, die op 31 januari een herstelplan zal onderzoeken, zoals Le Monde herinnert.

Habitat, bekend om haar meubels en accessoires met een kenmerkende hedendaagse esthetiek, heeft ook andere franchise winkels met zijn merk in Spanje (in Barcelona en Madrid), Zwitserland en Marokko.

Bron: Infobae

Publicatiedatum: