Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
President Jan Dossche van COREtec Floors:

"Ik ga proberen me minder druk te maken over de prijsstrategie van mijn concurrenten"

Terwijl we bij Wonen360 de laatste digitale pagina's van dit jaar omslaan, is het tijd om een moment stil te staan, te reflecteren en vooruit te kijken. Vele ondernemers hebben hoogtepunten bereikt, uitdagingen overwonnen en zich aangepast aan het voortdurend veranderende zakelijke landschap. Het was voor velen een jaar van veerkracht, innovatie en het voortdurende streven naar groei.

In dit artikel leggen we Jan Dossche vijf vragen voor. Hij is president van US Floors International, meer bekend als de fabrikant van de bekende rigid-core Coretec®-vloeren.

Hoe heeft de vloerenbranche zich ontwikkeld in 2023?
Jan: "In 2023 hebben we een opvallende verschuiving vastgesteld in het bestedingspatroon van de particulier. Het aandeel in de ‘portemonnee’ bestemd voor home improvement was duidelijk geslonken en vervangen door een groter aandeel bestemd voor vrije tijd, plezier, reizen en restaurants. Hierbij heeft de gespecialiseerde vloerenondernemer beter weerstand geboden dan de ‘doe-het-zelfmarkt’. Ik vermoed dat dit nog een poos zal blijven duren, gevolgd door het opnieuw uitvlakken tot een evenwichtiger koopgedrag. Er is een globale consensus dat dit voor een relance zou zorgen in de tweede helft van 2024. Elk goed gerund bedrijf verdedigt een stevige marktpositie en merkbekendheid met een arsenaal aan technologische innovaties."

Welke uitdagingen heeft COREtec Floors in 2023 ondervonden?
Jan: "2023 heeft gezorgd voor een normalisatie van de zeevrachttarieven. Dit, samen met het dalen van de energiekosten, heeft ertoe geleid dat de inflatie binnen de perken is gebleven en we een aanpassing van de rentetarieven op leningen mogen verwachten. Nu het vertrouwen 'tussen de oren' herstelt, zal dat de groei bevorderen."

Wat zijn jouw verwachtingen voor 2024?
Jan: "Zoals altijd ben ik positief over de toekomst. Structureel is er weinig veranderd; het huizentekort is nog steeds torenhoog in Europa, de werkloosheidsgraad is historisch laag, en we hebben goedbedoelende immigranten nodig om verschillende knelpuntberoepen in te vullen. Kijk naar Australië; zij hebben afgelopen jaar 500.000 migranten toegelaten, die behoefte hebben aan huisvesting en zorgen voor verse zuurstof in de economie. Goede kwaliteit betaalbare vloeren zonder problemen zal het steeds goed blijven doen. Wij hebben met Coretec-vloeren hiervoor het beste aanbod."

Wat ga je in 2024 niet meer doen wat je in 2023 nog wel deed?
Jan: "Ik ga proberen me minder druk te maken over de prijsstrategie van mijn concurrenten, die het nog steeds niet schijnen te snappen dat je zonder behoorlijke contributie in de eerste plaats je eigen bedrijf in gevaar brengt. Ik zal nog meer dan ooit uitgaan van onze eigen Coretec-sterkte!"

Heb je nog een boodschap voor de lezers van Wonen360?
Jan: "Ik wil uiteraard in de eerste plaats alle Coretec-dealers bedanken voor hun harde werk en dagelijkse inzet, zonder dewelke wij niet zouden staan waar we nu staan. Ik wens allen een voorspoedig nieuwjaar en heb vertrouwen in de toekomst: een goed begin is een goed product!"

Meer informatie:
COREtec Floors
www.coretecfloors.com