Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo knap je je stek in Amsterdam zelf op!

Heb je een eigen stek in het Amsterdamse? Dat is begrijpelijk, want met zijn idyllische grachten en historische architectuur is het een prachtige stad. Daarnaast zijn de huizen er erg charmant, al kunnen ze soms een opknapbeurt gebruiken doordat hun bouwjaar ver in het verleden ligt. De volgende tips helpen je alvast op weg.


Foto ter illustratie. © Digikhmer | Dreamstime.com

Voer kleinschalig historisch onderzoek uit
Voordat je begint met het opknappen, is het essentieel om wat historisch onderzoek te doen naar je woning. Ontdek de architectonische stijl, de geschiedenis en eventuele beperkingen met betrekking tot renovaties. Amsterdam heeft namelijk een strenge regelgeving als het over historische panden gaat, dus het is belangrijk om te weten wat wel en niet is toegestaan.

Overweeg duurzaamheid
Amsterdam is ook een hippe stad, en aandacht besteden aan duurzaamheid is dus zeker aangeraden. Overweeg bij het opknappen milieuvriendelijke opties, zoals energiezuinige apparaten, duurzame isolatiematerialen en groene energiebronnen. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook leiden tot lagere energiekosten op de lange termijn.

Creëer een open plattegrond
Veel traditionele huizen in Amsterdam hebben kleinere kamers en gesloten plattegronden. Overweeg het creëren van een meer open indeling door niet-dragende muren te verwijderen. Dit kan de ruimte moderner en lichter maken, wat kenmerkend is voor veel hedendaagse woningen.

Herstel authentieke elementen
Behoud en herstel authentieke elementen zoals houten balken, originele vloeren of glas-in-loodramen. Kies er bijvoorbeeld voor om een oude trapleuning te verven in plaats van te vervangen. Zulke elementen dragen bij aan de charme en het karakter van het huis en kunnen een meerwaarde creëren.

Voeg moderne voorzieningen toe
Combineer het oude met het nieuwe door moderne voorzieningen toe te voegen. Overweeg een geavanceerd beveiligingssysteem, een energiezuinige HVAC-installatie of een smart home-systeem. Deze upgrades maken je woning niet alleen comfortabeler, maar ook aantrekkelijker voor potentiële kopers in de toekomst.

Kleur en verlichting
Ook de kleur van de muren en de verlichting is een belangrijk aspect bij het opknappen van je Amsterdamse stek. Kies lichte, neutrale kleuren om de ruimte groter te laten lijken en het natuurlijke licht te benadrukken. Blijkt het verven een uitdaging te zijn? Schakel dan de hulp in van een schilder uit Amsterdam. Voeg hierna strategische verlichtingselementen toe om bepaalde kenmerken te accentueren en een warme sfeer te creëren.

Benut buitenruimte
In de stad is buitenruimte vaak beperkt, maar heb je het geluk om een kleine binnenplaats of balkon te hebben? Benut deze dan optimaal. Creëer een gezellige buitenruimte met potten met planten, comfortabele meubels en sfeervolle verlichting.