Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HMC satellietlocatie geopend op de NDSM-werf

Op de NDSM-werf in Amsterdam Noord wordt gewerkt aan een nieuwe plek voor HMC’ers en makers uit de stad. Deze plek, satelliet genoemd, is op 14 december feestelijk geopend. Het HMC wil met deze plek de brug slaan tussen het onderwijs, de branche en de maatschappij.

De opening was een mooi startschot om een fantastische plek te creëren in Amsterdam-noord, een nieuwe plek voor HMC’ers én makers uit de stad. De aanwezigen bij de opening waren precies de juiste mix van het bedrijfsleven, NDSM, medewerkers van het HMC, en studenten. De betrokkenheid en enthousiasme van de bezoekers was voelbaar.


Voorzitter College van Bestuur Paul Oomens opende de nieuwe locatie. Foto: Eva de Jongste (HMC).

Over de nieuwe plek
Deze locatie biedt de ruimte aan om verschillende activiteiten op het gebied van makerschap, met als doel de zichtbaarheid hiervan in de stad te vergroten en bevorderen. Zo gaan het HMC en HMC NEXT hier innovatieve vormen van onderwijs verzorgen. Er worden ook activiteiten ontwikkeld samen met én voor makers uit de buurt gericht op het enthousiast maken voor het makerschap. Daarnaast werken we met samenwerkingspartners aan activiteiten om makers te ondersteunen om meer circulair te gaan werken.Samenwerkingen
Naast een leeromgeving wordt de satellietlocatie ook een uitvalsbasis voor Maakschap Amsterdam. Houd de agenda (van Waag en Maakschapamsterdam.nl) in de gaten voor de workshops en bijeenkomsten die georganiseerd worden vanaf januari. Maakschap Amsterdam is een verbond dat het HMC, Waag Futurelab en Pakhuis de Zwijger samen hebben opgericht als opvolging van het CENTRINNO EU Project. Hiermee spannen zij zich gezamenlijk in voor betaalbare maakplaatsen en een circulaire economie.

Meer informatie:
HMC
www.hmcollege.nl

Publicatiedatum: