Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
UPDATE:

Meubelketen gaat kopje onder: 21 BV's failliet verklaard

In zo'n anderhalf jaar tijd regende het faillissementen binnen de winkelketen Rofra Meubelen, waar Wonen360 al eerder over berichtte. De ene na de andere winkel moest de deuren sluiten. Nu is de bom volledig gebarsten. In totaal zijn er 21 BV's, allemaal aan elkaar verbonden, in staat van faillissement verklaard door de rechtbank. Dat laat curator Bert Jansen weten.

Rofra Meubelen is een dochteronderneming van (Stichting administratiekantoor) Schimmel Beheer uit Apeldoorn, waar onder meer ook grossier Conberry Style, Nano Interieur B.V. en Robu B.V. vallen. In de afgelopen jaren ondergingen verschillende Rofra winkels een naamswijziging, naar Meubelcomfort.

Na het eerder omvallen van Rofa-winkels stelde de curator dat de lokale vestigingen zelfstandige bedrijven zijn die bestuurd worden door Rofra Meubelen.

Vestigingen in Den Haag, Waalwijk, Venlo, Heerlen, Roermond en Amsterdam werden al eerder gesloten, waarvan er enkele failliet werden verklaard. Nu gingen ook de deuren dicht van de winkels in Spijkenisse, Rotterdam, Baarn, Breda, Leiderdorp, Enschede, Nijkerk, Nijmegen, Utrecht en Apeldoorn.

Curator Jansen is in gesprek over een doorstart voor de vestigingen in Utrecht, Rotterdam, Spijkenisse, Leiderdorp, Breda en Vaassen.

Waarschuwing
Eerder waarschuwde de Consumentenbond voor 'misleidende en agressieve verkoopmethoden'. In een twee pagina's groot artikel in het januarinummer, waarin de 'verkooptrucs op de meubelboulevard' werden veroordeeld, wordt ook Rofra genoemd.
De vereniging die opkomt voor de belangen van consumenten had mystery bezoeken gebracht aan filialen van verschillende woonwinkels, waaronder die van Rofra Meubelen. Ook andere deze interieurzaken maakten zich schuldig aan deze illegale praktijken.

Meubelmakerij
Rofra heeft een eigen meubelatelier in Tubbergen waar meubelmakers dagelijks bezig zijn met het creƫren van een collectie tafels, kasten, dressoirs en kleinmeubelen. Het afwerken van de meubels gebeurt in de spuiterij in Vaassen.

Stoffeerderij
Bij Rofra wordt het grotendeel van de stoelen en banken nog op ambachtelijke wijze en in Nederland gestoffeerd. Alles wordt gedaan met de hand op de ouderwetse ambachtelijke manier met een mal. Dat betekent dat er niet massaal 60 banken achter elkaar worden gemaakt, maar bank voor bank. De kussens worden bevestigd aan het houtenframe die in de eigen meubelmakerij gemaakt is. Hieromheen wordt gestoffeerd en een bies langs gelegd en tot in detail perfect gemaakt.

Meer informatie:
Rofra Meubelen
www.rofrahome.nl

Nano Interieur
www.nanointerieur.nl