Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seacon breidt logistieke activiteiten uit met state-of-the-art warehouse

''In 2024 verwachten we reeds een voorzichtig economisch herstel''

Het Venlose bedrijf Seacon verzorgt wereldwijd transport, warehousing, value-added-logistics en douanediensten en is eigenlijk een regisseur die de gehele supply chain van haar klanten met op-maat-oplossingen inricht.


Seacon’s nieuwe logistiek centrum met een duurzame look en feel

Interieur in Beweging: Duurzaamheid als Hoeksteen van de Toeleverketen
In het afgelopen jaar heeft de woon- en interieursector verschillende uitdagingen ervaren die het gebruikelijke logistiek spectrum hebben beïnvloed. Verstoringen in toeleveringsketens, het veranderende consumentenvertrouwen en andere macro-economische factoren hebben de sector uitgedaagd. De afgenomen vraag maakt de behoefte aan efficiënte, schaalbare logistieke oplossingen zelfs urgent. Als er een tegenwind is, willen bedrijven zich onderscheiden op service, kwaliteit en een betrouwbaar product of dienst. Dat is één van de redenen waarom Seacon tegengesteld aan het economische klimaat juist nu haar logistieke activiteiten verder uitbreidt met een state-of-the-art warehouse.

Aan de rand van de logistieke hotspot Venlo-Venray in Maasbree verrijst een duurzaam warehouse met moderne kantoorfaciliteiten en daarin plek voor 60 medewerkers die de logistiek organiseren. De oplevering staat gepland voor het 2e kwartaal van 2024. Dit modern logistiek centrum, ontworpen volgens de BREEAM very good normen, omvat een indrukwekkende oppervlakte van 45.000 vierkante meter, wat zich vertaalt naar maximaal 80.000 palletplaatsen voor verpakte handelsgoederen. De strategische ligging, langs de snelweg A67, op een mooie zichtlocatie sluit aan op het duurzaam multimodaal concept met achterland container terminals. Het met zonnepanelen uitgeruste gebouw kan daarnaast in de eigen energiebehoefte voorzien, waardoor het een aanzienlijke duurzame impact heeft. Met deze uitbreiding vergroot Seacon haar totale warehouse capaciteit tot 250.000 vierkante meter in diverse relevante logistieke hotspots in Venlo, Venray, Weert, Duisburg en Budapest.

Seacon’s nieuwe warehouse met op de achtergrond de logistieke hotspot Venlo.

Economisch herstel
De afgelopen jaren resulteerde het afgenomen consumentenvertrouwen in een verminderde vraag naar producten voor in huis, wat leidde tot een daling in de importstromen vanuit met name overzeese bestemmingen in Azië, Zuid- en Noord-Amerika. Daarnaast nam de vraag naar de producten die al op voorraad lagen in de warehouses ook af met als gevolg steeds hogere bezettingsgraden. Deze complexe situatie dwong logistieke dienstverleners zoals Seacon om met de markt en haar klanten mee te bewegen om toch de gewenste opslagcapaciteit en service te kunnen blijven bieden.

Kan de im- of exporteur de hoeveelheid van goederen in de container zelf nog niet in Seacon’s of haar eigen warehouses kwijt, dan biedt het genoemde multimodale concept nog een extra voordeel. Naast de verminderde CO2-uitstoot van vervoer per schip of trein is er de optie om gebruik te maken van de zogenaamde container yard-functie en daarmee te profiteren van extra vrije dagen opslag dat resulteert in verminderde demurrage oftewel kosten voor het in opslag laten staan van de container in de (zee)haven zelf.

In 2024 verwachten we reeds een voorzichtig economisch herstel, dat versterkt de groei van het consumentenvertrouwen en daarmee ook de vraag naar woon- en interieurproducten. De warehouses lopen weer leeg met oudere voorraad en de capaciteit kan benut worden voor de ambitieuze plannen van bedrijven. Seacon is er in elk geval klaar voor om daar op in te spelen en de interieursector hun waardevolste bezit -namelijk hun producten- duurzaam en efficiënt volgens de afgesproken kpi’s door de supply chain te dirigeren.

Meer informatie;
Seacon Logistics
info@seaconlogistics.com
www.seaconlogistics.com