Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interieurprofessional, -talent en -product van het jaar

Dit zijn de drie winnaars van De Interieur Club Awards 2023

Op vrijdag 15 december zijn De Interieur Club Awards 2023 uitgereikt op de uitverkochte netwerkborrel bij Table du Sud in Utrecht. De vakjury dit jaar bestaande uit Theo-Bert Pot, Eva van de Ven, Lorraine Dunkley en Mark Timo hebben in oktober per categorie de vier genomineerden bekend gemaakt. Heel de maand november is er door jullie flink gestemd. Bijna 2500 stemmen heeft De Interieur Club mogen ontvangen. De awards werden dit jaar gemaakt door Zoran Strijbosch.

Ieder jaar reikt De Interieur Club de Awards uit voor de interieurbranche op de laatste netwerkborrel van het jaar. Dit jaar in de drie categorieën interieurprofessional, interieurtalent en interieurproduct van het jaar.


Rick Tegelaar, Liza Wassenaar en Kees Dekkers. Foto's: Marissa van Roon.

Interieurprofessional van het jaar - Rick Tegelaar
De Arnhemse ontwerper Rick Tegelaar brengt industrie en interieur samen. Rick Tegelaar studeerde in 2011 cum laude af aan de productdesign afdeling van ArtEZ Arnhem. Sindsdien werkt hij zelfstandig vanuit zijn atelier en werkplaats in Arnhem. Gefascineerd door machines, toegewijd aan productontwerp en met een scherp oog voor esthetiek, is Rick in staat om verbluffende innovaties om te zetten in een commerciële realiteit.

Deze veelzijdige aanpak, samen met een gemeenschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel voor de circulaire economie, resulteert vaak in zinvolle samenwerkingen met de R&D- en Design-afdelingen van gerespecteerde internationale merken op het gebied van mode, retail, interieur en productontwerp.

Interieurtalent van het jaar - Liza Wassenaar
Liza Wassenaar is stylist bij vtwonen. Haar stijl is warm en vol detail. Haar producties zijn verfijnd tot in de puntjes. Zo geeft zij ieder accessoire een eigen plekje en brengt daarmee leven in de styling.

In 2016 studeerde Liza af aan de Artemis Academie in Amsterdam in de richting styling. Ze ging na haar studie direct aan de slag bij vtwonen, eerst als stagiair, daarna als freelancer en tegenwoordig hoort zij bij het vaste team van stylisten. In korte tijd werd Liza al snel bekend als stylist bij vtwonen door het tv-programma Weer verliefd op je huis (elke zondagavond te zien op SBS6).

Interieurproduct van het jaar - No Waste Chair
De No Waste Chair is het afstudeerproject op het HMC van ontwerper Kees Dekkers. Dit jaar kon de jury niet om de No Waste Chair heen, zelfs koningin Maxima heeft twee exemplaren gekocht.

Het uiteindelijke doel van de No Waste Chair is om gedragsverandering en een mooiere wereld te creëren. "Aan de No Waste Chair heb ik zo'n 7 a 8 maanden gewerkt. Voor de stoel heb ik veel tijd gestoken in het onderzoek, ik wilde iets doen met het recyclen van materialen. Ik vond dit een interessant proces. Ik dacht; hoe kan ik nou echt het verschil maken. Tijdens het onderzoek bedacht ik: al het afval wat we recyclen is al een keer met een gedachte ontworpen en gemaakt. Waarom gebruik ik de esthetiek en de schoonheid van deze producten niet in mijn ontwerp?"Meer informatie:
De Interieur Club
www.deinterieurclub.com

Publicatiedatum: