Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In opdracht van Best Wool Carpets

Onderzoek door TU Delft: 'Wol verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis'

Zacht onder de voeten, koel in de zomer en warm in de winter. Het is algemeen bekend dat wol speciale eigenschappen heeft die de leefomgeving aangenamer maken. En toch ligt de keuze voor een wollen tapijt of vloerkleed niet meteen voor de hand. Ze worden vaak gezien als ouderwets en stofvangers. Maar is dat wel terecht? 'Zeker niet', geeft Best Wool Carpets aan.


Testkamers.

Wol kan ‘geuren’ ad(b)sorberen
Op verzoek van Best Wool Carpets en The New Zealand Merino Company werd recentelijk wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd in het SenseLab, aan de Technische Universiteit Delft, onder leiding van professor P.M. Bluyssen. Dat leverde interessante inzichten op over de luchtzuiverende werking van wollen tapijt. Er werd aangetoond dat wollen tapijt onder bepaalde omstandigheden geuren afkomstig van hardboard en bezweet ondergoed kan elimineren, waardoor de luchtkwaliteit binnenshuis verbetert. Deze twee bronnen van vluchtige organische stoffen (VOC's) werden geselecteerd om twee veelvoorkomende bronnen van vervuiling binnenshuis te vertegenwoordigen: emissies van bouwmaterialen en menselijke bio-effluenten. Kleinschalige experimenten met alle oppervlakken bedekt met wol toonden aan dat dergelijke geuren kunnen worden gead(b)sorbeerd door de wol en vervolgens weer worden afgegeven. Dus waarom zou je niet ook wollen tapijt op muren en plafond overwegen?Wol ondersteunt ons welzijn
Natuurlijke ventilatie, zoals een raam openzetten, beïnvloedt de afgifte van VOC's. Circulatie van frisse lucht en nauw contact met wol heeft een positief effect op het klimaat binnenshuis. Bovendien kan wol niet alleen geuren ad(b)sorberen, maar heeft het ook akoestische voordelen. De uitstekende ad(b)sorptie van ongewenst geluid is opmerkelijk. Lawaaionderdrukking vermindert de kans op verlies van concentratie, productiviteit en slaap, en zorgt ervoor dat we mentaal kunnen opladen, ontspannen en focussen. Bovendien helpt wol de luchtvochtigheid in huis te reguleren door vocht uit de omgeving te absorberen en weer af te geven. Dus waarom zou je niet ook wollen tapijt op muren en plafond overwegen?Wol helpt je de juiste ‘flow’ te vinden
Studies hebben aangetoond dat een goede kwaliteit van het binnenmilieu een positief effect heeft op het welzijn en een wollen tapijt kan daaraan bijdragen. Wol is niet zomaar een materiaal, maar een bron van comfort, bescherming en duurzaamheid. Door de natuurlijke eigenschappen stimuleert wol ons lichaam en draagt het bij aan een beter en evenwichtiger leven. Wol bevordert een positieve flow.

Meer informatie:
Best Wool Carpets
Kanaaldijk 3
5683 CR Best
+31 499 399100
info@bestwoolcarpets.com
www.bestwoolcarpets.com

The New Zealand Merino Company
www.nzmerino.co.nz

Publicatiedatum: