Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse meubelfabrikant valt na 95 jaar om: 140 medewerkers op straat

Enkele maanden geleden stonden alle seinen al op rood bij de Duitse meubelfabrikant. Toen al was bekend dat Gwinner uit Pfalzgrafenweiler het niet zou gaan redden zonder reorganisatie. Daarom werd een insolventieprocedure aangevraagd. Inmiddels is bekend geworden dat het meubelbedrijf het niet gaat redden. Na 95 jaar gaan de deuren dicht. Dat hebben de 140 werknemers van Gwinner te horen gekregen.

De bedrijfsactiviteiten zullen per 31 maart 2024 gestaakt worden: “Ondanks veelbelovende visies en uitgebreide steun van onze partners en de ondernemersfamilie hebben we geen oplossing kunnen vinden voor de bedrijfsvoering van Gwinner", aldus de firma.

Gwinner meldt dat het niet mogelijk is om het bedrijf winstgevend te maken. De moeilijke situatie op de meubelmarkt en de onzekere toekomstige ontwikkelingen gooien roet in het eten. "Helaas konden we onder deze omstandigheden geen investeerder voor ons project aantrekken. Aangezien verdere voortzetting van de insolventieprocedure om liquiditeitsredenen niet mogelijk is, moeten we onze herstructureringsinspanningen op dit punt beëindigen om de belangen van de crediteuren te beschermen."Hoe het ooit begon
In 1930 startten Karl en Jakob Gwinner een timmerwerkplaats waarmee ze het fundament legden voor het latere Gwinner Wohndesign. Het bedrijf evolueerde in de jaren, introduceerde in 1949 het seriemodel "Pforzheim" en breidde het assortiment uit met het model "Pfalzgraf" in 1952.

Belangrijke mijlpalen volgden, waaronder de eerste vertegenwoordiger in 1953 die de vraag naar meubelen vergrootte. In 1961 werd een nieuw productiegebouw opgericht, wat leidde tot serieproductie en uitbreiding van het verkoopnetwerk. In 1975 werden fabrieken samengevoegd, resulterend in een indrukwekkende wekelijkse productie van 17.000 onderdelen.

Het 'Team Bahia-tijdperk' begon in 1985, waarbij het Design Center Stuttgart het ontwerp opnam in de Duitse selectie voor design. Voortdurende ontwikkeling volgde, met de introductie van "GWINNER Objektdesign" in 1988 voor meubilair in management- en directiekantoren. In 1991 werden een administratiegebouw en een nieuwe productiehal met showroom gebouwd.

Digitalisering in 21e eeuw
Verdere modernisatie en digitalisering vonden plaats in 2000 met nieuwe CNC-gestuurde productiemachines en in 2012 met de toevoeging van een automatisch paneelopslagsysteem dat direct is aangesloten op het snijsysteem. Gwinner Wohndesign groeide zo uit tot een toonaangevende meubelfabrikant in Duitsland en daarbuiten.

In 2016 nam het bedrijf voor het eerst met succes deel aan de “Salone del mobile” in Milaan. In 2018 is het productportfolio uitgebreid met de introductie van GWINNER S-Design, een eetkamercollectie met eettafels, stoelen en banken. Deze voortdurende verbeteringen en het streven naar innovatie hebben Gwinner Wohndesign tot een toonaangevende naam in de meubelindustrie gemaakt. Sinds 2019 wordt het bedrijf in de vierde generatie geleid door Tamara Gwinner en Robin Henssler, kleinzonen van Gerhard Gwinner.

Meer informatie:
Gwinner Woohndesign GmbH
Hauptstraße 70
D-72285 Pfalzgrafenweiler
www.gwinner.de