Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rabobank ziet economie in 2024 licht groeien

Rabobank verwacht een lichte groei van de Nederlandse economie in 2024 en 2025, onder meer door koopkrachtherstel. Economische ontwikkelingen werken komende twee jaar niet één-op-één door in brede welvaart. Na drie kwartalen krimp volgt komende twee jaar naar verwachting lichte economische groei: 0,5 procent in 2024, gevolgd door 1,0 procent groei in 2025.De koopkracht herstelt van de inflatiecrisis, waardoor huishoudens – ondanks een licht oplopende werkloosheid – naar verwachting meer uitgeven. We gaan er bovendien van uit dat de overheidsconsumptie en -investeringen komende jaren toenemen, wat eveneens bijdraagt aan de economische activiteit in Nederland.

Daar staat tegenover dat bedrijfsinvesteringen door de hogere rentes komende kwartalen naar verwachting zullen afnemen, en dat woninginvesteringen sterk dalen doordat er minder huizen worden gebouwd. Ook de buitenlandse handel draagt naar verwachting negatief bij aan de economische groei, vanwege economische zwakte bij belangrijke handelspartners.

Economische factoren als werkloosheid en inkomen hebben ook invloed op de brede welvaart van Nederlanders. We verwachten dat deze en drie andere sub-indicatoren van de Brede Welvaartindicator een kleine positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van brede welvaart.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: