Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'DKG boekt aanzienlijke vooruitgang op weg naar een klimaatneutrale toekomst'

Bij DKG, moederbedrijf van Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, boeken ze naar eigen zeggen aanzienlijke vooruitgang in samenwerking met hun partners op weg naar een klimaat neutrale toekomst. "We blijven actief zoeken naar mogelijkheden om de uitstoot van CO2 te verminderen. Naast de genomen maatregelen binnen ons eigen bedrijf blijven we in gesprek met partners en leveranciers in onze gehele toeleveringsketen", laat het keukenbedrijf weten.Vanaf 1 januari zullen de bladenleveranciers, waaronder Jetstone BV, Reginox, Kemie BV en Dekker Zevenhuizen, al hun leveringen uitvoeren met behulp van biodiesel. Hierdoor wordt het transport van alle werkbladen CO2-neutraal, wat resulteert in een jaarlijkse besparing van 230 ton CO2.

Daarnaast zal ATAG Benelux vanaf dezelfde datum al hun apparaten voor DKG vervoeren met biodiesel, wat een extra besparing van 250 ton CO2 oplevert.

Deze gecombineerde besparing van 480 ton staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van 25 huishoudens en komt overeen met de CO2-opslag van 480 bomen gedurende 30 jaar. Het vertegenwoordigt tevens bijna 30% van de totale CO2-uitstoot veroorzaakt door het transport van alle toeleveranciers naar DKG.

Meer informatie:
DKG Groep
www.dkggroep.nl

Publicatiedatum: