Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Import en export krimpt aanzienlijk in oktober

Het volume (werkdaggecorrigeerd) van de goederenexport was in oktober 7,5 kleiner dan in oktober 2022, meldt het CBS. Het volume van de goederenimport was in oktober 8,7 procent kleiner dan in oktober 2022. Volgens de CBS Exportradar waren de omstandigheden voor de export in december ongunstiger dan in oktober.Omstandigheden voor export in december ongunstiger
Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar waren de omstandigheden voor de export in december ongunstiger dan in oktober. Dat komt vooral doordat de jaar-op-jaarkrimp van de Duitse industriële productie groter was. Ook was de jaar-op-jaarontwikkeling van de reële wisselkoersen ongunstiger en het oordeel van de Nederlandse industriële ondernemers over de buitenlandse orders negatiever.

Publicatiedatum: