Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Meer winkels sluiten door vergrijzing'

De impact van de vergrijzing neemt steeds verder toe, en deze ontwikkeling is ook merkbaar in de winkelstraten volgens experts. Als gevolg hiervan sluiten steeds meer winkels hun deuren. De komende vijf jaar staan werkgevers voor de uitdaging om 2,2 miljoen vacatures te vervullen. Negentig procent van deze vacatures ontstaat door pensionering, ziekte of een beslissing om een andere richting in te slaan. Dat meldt De Telegraaf.Hoewel het nog ver weg lijkt, zal de gemiddelde leeftijd van Nederlanders over ongeveer 25 jaar 55 zijn. Tegen die tijd zal het aantal tachtigplussers driemaal zo groot zijn. Deskundigen stellen dat de vergrijzing ingrijpende gevolgen heeft, maar het lijkt erop dat politiek en bedrijfsleven zich hiervan nu pas bewust worden, aldus Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarktvraagstukken, zoals gemeld in de Nederlandse krant.

Overigens vindt Wilthagen niet dat er maar twee opties zijn: meer arbeidsmigranten of langer doorwerken. Volgens hem zijn er meer maatregelen waaraan je kunt denken. 'Mensen verleiden meer uren te maken, de arbeidsproductiviteit verhogen, mensen belonen als ze voor een studie kiezen die opleiden tot een schaarsteberoep of de lonen voor dat soort banen te verbeteren.'

Bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: