Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wietske Postma leerde in Engeland alles over het herstellen van oude meubels

Wietske Postma studeerde 'Furniture Restoration' aan West Dean College in het Verenigd Koninkrijk. Na haar studie in Nederland aan het Hout- en Meubileringscollege wilde ze meer leren over het herstellen van oude meubels en andere waardevolle spullen.
Dankzij een beurs van het Cultuurfonds kon ze naar West Dean College in het Verenigd Koninkrijk. Daar leerde ze niet alleen over oude meubelstijlen en geschiedenis, maar ook hoe je verschillende materialen gebruikt om dingen te repareren. Wietske vertelt vol trots over haar tijd daar en de nieuwe vrienden die ze heeft gemaakt.Eigen bedrijf
Terug in Amsterdam begon Wietske haar eigen bedrijf, Wietske Postma Meubelrestauratie. Ze werkte aan interessante projecten, zoals het repareren van een speciale muzikale olifant in een groot herenhuis. Ze is ontzettend dankbaar voor de steun die ze kreeg van het Cultuurfonds. Zonder hun hulp was haar studie niet mogelijk geweest.

Passie voor oude voorwerpen
Wietske's reis van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk heeft niet alleen haar kennis vergroot, maar ook haar liefde voor het behoud van oude spullen versterkt. Met haar bedrijf dat goed loopt in Amsterdam en veel ervaring in het repareren van waardevolle dingen, blijft Wietske een inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in restauratie. Ze is gedreven door haar passie voor oude voorwerpen en geschiedenis.

Bron: Het Cultuurfonds

Publicatiedatum: