Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De inspiratie achter Tim Vranken's Ater en Arcus

In zijn Ater en Arcus collectie introduceert de Belgische ontwerper Tim Vranken een mix van geschiedenis en moderniteit. De meubellijnen combineren oude inspiraties met hedendaags design, en tonen het vakmanschap en de materiaalverkenningen van de ontwerper.

Ater tafel door Tim Vranken. Foto: Objects With Narratives

De Ater-serie haalt inspiratie uit Azteekse invloeden, met het gebruik van de 'Shou Sugi Ban' techniek en het gebruik van Gele Den. De collectie bestaat uit een eettafel, salontafel en pied de stalle. De onconventionele constructie van de stukken voegt moderniteit toe en moedigt een dialoog tussen tijdperken aan.

Arcus salontafel door Tim Vranken. Foto: Galerie Philia

De Arcus-collectie, met een salontafel, kruk, tafel en bank in Amerikaanse walnoot en Travertino Classico Romano. Deze stukken weerspiegelen Romeinse architecturale invloeden, spelen met geometrie en lijken op verfijnde versies van oude tempels. Het gebruik van materialen voegt contrast toe aan elke creatie, wat visuele aantrekkingskracht en onderscheidend vermogen creƫert.

Vranken's ontwerpen combineren vakmanschap en storytelling, en bieden een moderne interpretatie van de geschiedenis. Met aandacht voor materialen, constructie en vorm, worden zijn meubelstukken vensters naar het verleden.

Bron: www.stirpad.com

Publicatiedatum: