Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische tapijtenlabel Maison Forton lanceert Pebbles-collectie

Na één jaar lanceert het Belgische duurzame tapijtmerk Maison Forton haar nieuwe collectie genaamd 'Pebbles'. Die naam is niet zomaar gekozen; het tapijt is namelijk geïnspireerd op kleine gladde keien die je vaak aan het strand of langs de oevers van een rivier tegenkomt. Deze natuurlijke elementen vormden de basis voor het ontwerp, in lijn met de principes van biophilic design. Én ze worden nog steeds in België geproduceerd.

Bij Maison Forton draait het om thuiskomen en helemaal jezelf kunnen zijn in je eigen knusse en veilige cocon. Tegelijkertijd streven we ernaar dat ons tapijt nooit meer afval wordt. Onze zachte revolutie draagt zo bij aan een positieve impact op de komende generaties.

Het soft design zet die zachtheid verder, waardoor een warme sfeer ontstaat, perfect voor een ontspannen en uitnodigende sfeer. Het kan ook een gevoel van tijdloosheid brengen die bij verschillende interieurs matchen.

Het tapijt is vervaardigd uit 80% gerecyclede materialen, zoals visnetten, oude tapijten en industrieel afval. Daarnaast speelt ook de impact van afgelegde kilometers bij tapijten een rol. Het productieproces van Maison Forton vindt plaats in België, gevolgd door de afwerking in Nederland. Het is een 100% Benelux-verhaal!

De collecties bestaan dan ook uit drie tijdloze en minimalistische kleuren. De kleurrijke rand voegt een speelse touch toe. Of je nu gaat voor een ingetogen en harmonieuze uitstraling of juist een speels contrast, de keuze is helemaal aan jou.

Soft design versterkt de zachte revolutie
De Pebbles collectie omarmt de trend van organische, ronde vormen rechtstreeks geïnspireerd door de natuur, en brengt deze naar jouw interieur. Deze collectie vindt haar inspiratie in keien afkomstig uit oceanen en rivieren, waardoor ze een reflectie zijn van de golven en stroming die de karakteristieke vormen geven aan de keien. Dit design past perfect onder zetels, bedden, tafels en andere elementen in je interieur. Het resultaat? Wave, Ocean & River. Een heerlijk rustgevende sfeer die je huis vult.

Over Maison Forton
Reeds voor Maison Forton was Jozefien, founder, al gepassioneerd door tapijten. Haar reisavonturen in Scandinavië, Zuid-Europa en de Benelux met een koffer vol tapijten en een flinke dosis onderzoek waren het startschot voor Maison Forton in 2022. Ze was helemaal klaar en voorbereid om de wereld van design en duurzaamheid in te stappen met een positieve impact door middel van de zachte revolutie.

Meer informatie:
Maison Forton
jozefien@maisonforton.com
www.maisonforton.com

Publicatiedatum: