Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oproep om consumenten te beschermen tegen schadelijke stoffen

'Schadelijke weekmakers wel verboden in kinderspeelgoed, maar niet in vloeren'

Verschillende wetenschappers, uit binnen- en buitenland, roepen op tot strengere regels om consumenten te beschermen tegen schadelijke stoffen in oude vinyl vloeren van pvc en moderne pvc-vloeren. Oude vloeren kunnen schadelijke weekmakers bevatten die nu verboden zijn door Europa.Experts pleiten voor strengere regels, aangezien inademing van stof of contact met de vloer mensen kan blootstellen aan deze schadelijke stoffen. Moderne pvc-vloeren kunnen weekmakers bevatten zoals DINP. Hoewel huidige weekmakers over het algemeen minder schadelijk lijken, blijft het moeilijk om de exacte samenstelling van oude producten te achterhalen.

"Het is natuurlijk niet uit te leggen dat die stof is verboden in kinderspeelgoed, maar wel is toegestaan in een vloer, een product waaraan je iedere dag volop wordt blootgesteld en waar kinderen bijvoorbeeld overheen kruipen”, vindt onder anderen Bert Meijer, chemicus van de TU Eindhoven.

Bron: Brabants Dagblad

Publicatiedatum: