Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stefan Mecker benoemd tot algemeen directeur

Directiewisseling bij Franke Industries

Na 24 jaar bij Franke Industries, waaronder 14 jaar als algemeen directeur, zal Markus Hodel per 1 april 2024 aftreden als manager van Franke Industries. Zijn opvolger zal Stefan Mecker zijn, voormalig algemeen directeur van Verwo CZ s.r.o., een Tsjechische dochteronderneming van Verwo AG.

Met Stefan Mecker als de nieuwe algemeen directeur van Franke Industries werd er op een vroeg tijdstip een geschikte opvolger voor Markus Hodel gevonden. De 63-jarige heeft besloten om per 1 april 2024 af te treden als algemeen directeur van Franke Industries, maar zal nog steeds speciale projecten beheren. Markus Hodel trad 24 jaar geleden toe tot de fabrikant van warmtegaskanaalcomponenten voor industriële gasturbines en motoren voor de ruimte- en luchtvaartindustrie als verkoopingenieur en is de afgelopen 14 jaar algemeen directeur geweest. Zijn opvolger is momenteel algemeen directeur van het Tsjechische bedrijf Verwo CZ s.r.o. in Letiny. Het bedrijf maakt deel uit van Verwo AG en is een innovatieve systeemaanbieder voor technologisch complexe industriële producten en assemblages.

De 42-jarige Stefan Mecker kijkt terug op meer dan 20 jaar ervaring in de productie- en toeleveringsketenomgeving, evenals in projectmanagement en engineering. Hij begon zijn carrière bij ABB, waar hij 16 jaar lang verschillende functies bekleedde. Stefan Mecker is een federaal gecertificeerde machinebouwer en ontwerpingenieur HF. Bovendien voltooide hij een postdoctorale cursus "Executive in Business" aan de ABB School of Engineering. "Ik kijk er erg naar uit om het volledige team van Franke Industries en alle zakenpartners te leren kennen en samen met hen het succesverhaal van Franke Industries voort te zetten.", zegt Stefan Mecker.

"Met deze benoeming zijn we erin geslaagd een zeer gekwalificeerde en zeer gemotiveerde algemeen directeur voor ons bedrijf te werven. Stefan Mecker onderscheidt zich ook als een team- en oplossingsgerichte leider. We kijken al uit naar de samenwerking met hem", zegt Martin Wyser, voorzitter van de raad van bestuur van Franke Industrie AG, over de opvolging. "In Markus Hodel verliezen we een managementpersoonlijkheid die Franke Industries met vooruitziendheid en grote toewijding succesvol heeft geleid. Hij heeft belangrijke klantrelaties opgebouwd en ontwikkeld en heeft aanzienlijk bijgedragen aan de strategische focus op onze huidige kerncompetenties en de one-stop-shop benadering. Hiervoor en voor zijn onvermoeibare inzet en grote loyaliteit willen we hem bedanken - we zijn verheugd dat hij ons zal blijven ondersteunen in speciale projecten."

Franke Industries maakt deel uit van de Artemis Group en is een toonaangevende expert in de productie van warmtegaskanaalcomponenten voor gasturbines en straalmotoren, evenals voor de luchtvaartindustrie. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Aarburg, Zwitserland, en een dochteronderneming in Ampfing, Duitsland, biedt een breed scala aan bewerkingsprocessen zoals lassen, vormen, laser- en waterstraalsnijden, mechanische verwerking of niet-destructieve testen. Haar competenties worden aangevuld door een krachtig netwerk. Het bedrijf telt ongeveer 110 werknemers.

Meer informatie:
Franke Industries
www.frankeindustries.com

Publicatiedatum: