Het Deense designbedrijf Muuto neemt een kijkje in het huis van interieur- en portretfotograaf Eve Wilson in Melbourne. Ze woont in Cremorne, Melbourne, met haar gezin, in een huis dat zich voordoet als een klein traditioneel arbeidershuisje, maar wordt ondersteund door een lichtgevulde, modernistisch geïnspireerde uitbreiding.

Gezichtspunten zijn essentieel voor dit huis, dat er heel anders uitziet, afhankelijk van hoe je het benadert. Vanaf de straat lijkt het niet meer dan een klein, traditioneel arbeidershuisje, net iets meer dan vier meter breed. Maar gluur door het steegje en je ziet een massa roze windblokken, wijnstokken die erdoorheen zijn geweven, bloemen die uitkomen over glas, hout en beton.

Binnen definieert een palet van warme groenen en bruinen de ruimtes, wat een overgang markeert van het oude naar het nieuwe. In het midden verbindt een glazen gang de twee, terwijl een kleine groene interne binnenplaats een gevoel van rust injecteert dat het hele gebouw doordringt.

'Het huis was zo klein dat het persoonlijkheid, creativiteit nodig had - niet alleen open plan, met een witte doos aan de achterkant. Ik wilde texturen, kleur en veel groen', vertelt Wilson aan Muuto.

'Wanneer je het huis binnenkomt, begin je in de oudste ruimte. Die is nog steeds vrij traditioneel gebouwd, dus het heeft nog steeds de kroonlijsten, de lichtrozetten, en het is allemaal in een palet van warme gebroken witten. Maar als je erdoorheen beweegt, kom je bij groenen - deze smaken van het nieuwe gedeelte. Er zijn twee slaapkamers, een badkamer en mijn studeerkamer, die zich allemaal in het oude gebouw bevinden. In wezen zijn de twee gebouwen verbonden door een loopbrug. Er is een groot raam aan de ene kant, en de kleinste groene binnenplaats die je naar de nieuwe ruimte brengt, helemaal beton, hout, groenen en de roze buitenkant. Daar krijg je alle textuur en een volledig andere warmte.'

'Een van de dingen die ik het leukst vind, is als we allemaal verschillende ruimtes gebruiken ... Vanwege de binnenplaats kunnen we zien waar ze zijn, en vice versa. Er is deze echt leuke verbinding; iedereen doet iets anders, maar je hebt nog steeds het gevoel dat je allemaal samen bent.'

Lees het volledige verhaal hier.

Meer informatie:
Muuto
www.muuto.com