Een huis verdeeld over twee verdiepingen, interpreteert het thema van hedendaags wonen maar beschikt over technologieën en een intelligente indeling van ruimtes. Het penthouse, dat de 7e en 8e verdieping van een gebouw uit de jaren 70 inneemt, geniet van een bevoorrecht uitzicht over de skyline van Porta Nuova en uitzonderlijke helderheid die wordt geleverd door de grote ramen die het omringen, is het thuis geworden voor een keuken in de Atelier-lijn van Abimis.

De keuken bevindt zich op de bovenverdieping, die wordt gekenmerkt door een grote leefruimte verdeeld in twee verschillende gebieden: een bedoeld voor sociale activiteiten, zoals het ontvangen van gasten en het organiseren van diners, feesten of evenementen, en de andere, meer intiem en gezellig, gewijd aan de familie. Atelier fungeert hier als een verbindend element tussen de twee gebieden.

De op maat gemaakte Abimis-keuken voldoet volledig aan de wens van de eigenaren om een ergonomische, functionele en hoogwaardige oplossing te hebben, gestructureerd om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende chef - precies zoals in professionele restaurantkeukens - maar in staat om te integreren in een residentiële omgeving.

Atelier is verdeeld in twee verschillende gebieden: een operationeel gebied, dat zich onderscheidt door een satijnen afwerking die het oppervlak mat en licht reflecterend maakt, waardoor het staal een elegante en hedendaagse uitstraling krijgt (wat ook kan helpen om eventuele tekenen van slijtage of krassen die in de loop van de tijd kunnen ontstaan te verbergen), en een servicegebied dat communiceert met het eerste gebied via een praktische serveerluik dat zich uitstrekt tot aan de woonruimte.

Het operationele deel, dat naast de wasruimte en werkruimte ook is uitgerust en uitgerust met geavanceerde professionele technologieën voor het koken, bereiden, bewaren en koelen van voedsel, dankzij de Sub Zero & Wolf apparatuur van Frigo2000.

Het ongebruikelijke kenmerk van het concept is dat de hele keukenomgeving is gemaakt van roestvrij staal, inclusief de muren, vloer en plafond, die een intense rode kleur is geschilderd, onderbroken door lijnen van LED-verlichting. Deze ontwerpkeuze is gemaakt om de hoogste hygiëne te garanderen, met formele en conceptuele verwijzingen naar de keukens van grote hotelvoorzieningen. Om een chromatische verbinding met het plafond te creëren en de keuken een decoratief tintje te geven, zijn de knoppen van de kookplaten en ovens ook rood.

Met de Atelier-keuken van Abimis is het dus mogelijk geweest om een ervaring te creëren die vergelijkbaar is met de beste restaurants voor fijnproevers, maar in het comfort van een huis.

Meer informatie:
Abimis
www.abimis.com