Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prestigieuze onderscheiding van Het Financieele Dagblad

Drie ondernemingen uit de interieurbranche in de top 100 van snelst groeiende bedrijven

In de FD Gazellen top 100, waarin de 100 snelst groeiende bedrijven van Nederland staan, dit jaar slechts drie bedrijven uit de interieurbranche, te weten:

33. Stoov B.V.
verkoop van draadloze warmtekussens
Plaats: Utrecht
Omzet 2022: €39 mln
Omzetgroei '20-'22 : 622%
Vast personeel '22: 18
Website: stoov.com
Eerder FD Gazelle in: 2022

80. 4X6SOFA B.V.
winkel in meubels (m.n. banken)
Plaats: Naarden
Omzet 2022: €3,4 mln
Omzetgroei '20-'22 : 222%
Vast personeel '22: 7
Website: 4x6sofa.com
Eerder FD Gazelle in: 2022

81. Stile Floors B.V. (zie foto)
verkoop van vloeren via thuisservice
Plaats: Genemuiden
Omzet 2022: €5,5 mln
Omzetgroei '20-'22 : 564%
Vast personeel '22: 8
Website: stilefloors.nl
Eerder FD Gazelle in: -

Bron: FDDroom van twee jeugdvriendinnen
De directie van 4X6SOFA B.V., laat weten trots te zijn op de erkenning. "Voor het tweede jaar op rij mogen we ons een FD Gazelle noemen; een prestigieuze onderscheiding van Het Financieele Dagblad die de groei en prestaties van snelgroeiende bedrijven in Nederland erkent. Een superprestatie van ons team wat elke dag hard werkt om onze klanten in het zonnetje te zetten."

Wat begon als een droom van twee jeugdvriendinnen, Suzanne en Ellen, groeide al snel uit tot een levendig bankenconcept. Met meer dan twee decennia aan gecombineerde ervaring in retail, variërend van mode tot interieur, besloten Suzanne en Ellen hun krachten te bundelen. De reis begon ruim 6 jaar geleden, gevestigd in een antikraak pand als atelier en gedreven door een gedeelde passie voor het creëren van de ideale zitbank. Samen bedachten ze een helder concept: 6 modellen, 24 kleuren, vaste prijzen, een online platform en een functionele showroom dat de zoektocht naar de perfecte zitbank vereenvoudigt én leuk maakt.

Het ontstaan van het concept
Tijdens een reis naar New York werden de dames geïnspireerd door een pop-up store met een eenvoudig maar doeltreffend idee: 3 jeans modellen, 2 lengtes in verschillende kleuren voor 1 vaste prijs. "Het concept was zo makkelijk en intuïtief dat het aanschaffen van een jeans gewoon een plezier werd. En die hoor je niet vaak. Zo ontstond het idee: waarom zou het kiezen van een zitbank niet net zo eenvoudig kunnen zijn? Met ons zitbankenconcept streven we naar diezelfde moeiteloosheid. Slechts 6 modellen, 24 kleuren, vaste prijzen. We stappen af van traditionele meubelcollecties. Want de zitbank is niet zomaar een meubelstuk; het is het kloppende hart van elk huis."

Onze unieke aanpak
"Met 6 modellen zitbanken, elk modulair en beschikbaar in maar liefst 24 verschillende stoffen, geloven we in de kracht van keuze, zonder dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Of je nu gaat voor een strakke designbank of een mega ziteiland met een overvloed aan kussens, bij 4x6 SOFA vind je altijd de zitbank die bij jou past. En het beste van alles? Onze modules in welke kleur dan ook zijn altijd voor een vaste prijs – geen verrassingen aan het eind van de rit – wij beloven transparantie."

"Door maar 6 modellen aan te bieden zijn deze ook allemaal goed te bekijken in onze showroom in Naarden. Het testen van het gewenste zitcomfort is immers een belangrijke stap in het vinden van je ideale bank. De 24 kleuren zijn allemaal op rol te bekijken, en met de gratis te bestellen kleurstalen maakt de klant de juiste kleurcombinaties voor in huis. Een bank met verschillende stoffen? Regelen we! Een ongebruikelijke opstelling? Geen probleem. Met onze X6 op wielen puzzelen we zo de gekste ontwerpen in elkaar. Met onze resterende modellen in miniatuur visualiseer je een bank makkelijk in je eigen ruimte."

Op de lijst van 1003 snelstgroeiende bedrijven staan nog meer interieurbedrijven, zoals de Alluance Group: