Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Getroffen ondernemers op woonboulevard Ekkersrijt wacht mogelijk nieuwe tegenslag

Na de grote brand op meubelboulevard Ekkersrijt, nu anderhalve week geleden, is het tijd voor de grote schoonmaak. Overal wordt hard gewerkt om zo snel mogelijk weer open te kunnen. Ook de verzekering is volop bezig met de afwikkeling, die voor alle ondernemers op Ekkersrijt een vervelend staartje kan krijgen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.



Meubelondernemers op meubelboulevard waar recentelijk voor de tweede keer in korte tijd brand uitbrak, kunnen mogelijk geconfronteerd worden met aanzienlijke premieverhogingen voor hun brandverzekering. Na de recente brand bij Kwantum, die net heropend was na een eerdere brand in maart, vult het Verbond van Verzekeraars aan dat verzekeraars in zo'n situatie extra eisen kunnen stellen aan brandveiligheid, een hoger eigen risico kunnen invoeren, of de premie kunnen verhogen. Deze maatregelen gelden niet alleen voor het getroffen bedrijf, maar ook voor omliggende bedrijven. Het individuele risico op brand wordt door verzekeraars afgewogen en is afhankelijk van maatwerk voor elke onderneming. Ondanks de recente branden geven sommige ondernemers aan op hun huidige locatie te blijven vanwege de waarde ervan. De heropening van de vijf getroffen panden, waaronder Kwantum, Leen Bakker, Beter Bed, Beddenreus en Swiss Sense, staat nog niet vast, met pandeigenaar Ton van der Loo die aangeeft dat dit volgend jaar zal zijn.

Bron: BN/DeStem


Publicatiedatum: